Camere frigorifice la promoție, de la un producător direct

Care este scopul unei camere frigorifice?

O cameră frigorifică este un depozit profesional în miniatură în care se generează artificial o temperatură specifică, scăzută sau foarte scăzută, după necesitățile firmei ce o deține. În general, o astfel de zonă dintr-o unitate este concepută anume pentru stocarea anumitor produse alimentare sau nealimentare într-un mediu propice, într-un climat aflat sub temperatura exterioară. Se pot stoca în aceste camere frigorifice de la fructe, legume, carne de porc sau vită, carne de pui, pește și fructe de mare, flori, produse medicamentoase etc. 

Beneficii ale depozitării produselor alimentare într-o cameră frigorifică 

Un depozit frigorific ar putea fi un loc bun pentru depozitarea materiilor prime alimentare și chiar a unor produse finite în unitățile HoReCa, o soluție excelentă de prelungire a garanției lor de prevenire a deteriorării calităților organoleptice ale acestora. 

  • Se pot depozita mai multe produse, decât în alte echipamente frigorifice profesionale

Cel mai adesea, în camerele de frig se păstrează cantități mari de materii prime de origine alimentară sau alimente procesate, mai ales pește și carne. Ele vor fi conservate foarte bine la temperaturi optime, lucru ce întârzie activitățile microorganismelor și astfel se elimină pierderi importante.

  • Se poate controla ușor temperatura din camera frigorifică

Un alt lucru bun cu privire la aceste spații de stocare este categoric temperatura reglabilă. Multe unități HoReCa de dimensiuni medii și mari care au asemenea camere frigorifice sunt adesea echipate cu sisteme de setare potrivite pentru a satisface nevoile reale pe care le pot avea firmele respective, în materie de depozitare a unor mărfuri sau materii prime. 

O cameră frigorifică performantă este aceea unde se monitorizează fidel temperaturași se pot menține setările potrivite timp îndelungat, pentru a se preveni deteriorarea sau dezumidificarea mărfurilor. 

Microorganismele sunt agenți de deteriorare ce atacă agresiv produsele alimentare și constau din bacterii, drojdii și mucegaiuri. Alimente precum fructele și legumele au o anumită protecție naturală împotriva activităților acestora, însă doar pe o perioadă relativ scurtă. 

Din acest motiv, depozitarea în condiții de siguranță, mai ales a produselor din carne și pește se poate realiza numai prin congelare în echipamente speciale.  

  • Economii importante în bugetul firmei pe termen mediu și lung

Se cheltuiesc foarte mulți bani pentru a obține și menține o temperatură potrivită în diverse echipamente frigorifice HoReCa. Se pot scădea toate costurile de producție, dacă alegi să introduci anumite materii prime, semifabricate sau produse alimentare finite într-o cameră de stocare frigorifică. 

Unde poți comanda o cameră frigorifică performantă la preț accesibil? 

Pentru a se realiza acest deziderat, este necesară personalizarea acestora. Specialiștii de la TC Romania Crown Cool te pot sfătui cu profesionalism în acest sens.  

  • Eliberarea de spațiu în unitatea respectivă

În funcție de tipul de afacere pe care îl ai, o cameră frigorifică ajută la reducerea zonei necesară stocării de cantități importante de produse la rece. 

Indiferent de cât de mare sau de mic trebuie să fie un spațiu de depozitare la rece, poți găsi ca antreprenor HoReCa acea cameră de depozitare frigorifică fixă sau cameră frigorifică modulară perfectă pentru nevoile firmei tale.