Cand e momentul sa instalezi aparatori de patut? Sfatul parintilor care le au deja

Principalele pericole din casa pentru un copil se pare sunt vazute de parinti ca fiind prizele si cazaturile din pat. De aceea, parintii aleg sa ia masuri impotriva acestor accidente casnice cat mai curand posibil.

Buy4Baby.ro a realizat un studiu in cadrul caruia a urmarit importanta pe care o acorda parintii achizitionarii produselor de protectie. Majoritatea parintilor (78,6%) au marturisit ca ar alege sa instaleze aparatori patut, daca ar fi sa devina din nou parinti. 25% dintre parintii intervievati au subliniat ca au achizitionat sisteme de protectie pentru pat inca din primele 6 luni de viata ale bebelusului.

Cand e momentul sa instalezi aparatori de patut?

Inca din primele zile de viata! Da, iti pare incredibil, insa desi nu au o mobilitate crescuta, chiar si bebelusii se misca si, daca ii lasi nesupravegheati, pot ajunge sa cada din pat. Astfel, pentru a-l sti mereu in siguranta pe bebe, alege sa montezi aparatori inca de cand l-ai adus acasa.

Daca bebelusul nu petrece foarte mult timp in pat, atunci mai poti amana instalarea de aparatori pentru patut. Cu toate astea, in jurul varstei de 3-4 luni, bebelusii incep sa isi castige din autonomie si sa se roteasca, asa ca este clar momentul in care poti sa instalezi astfel de aparatori.

De ce sa instalezi aparatori de patut?

Siguranta este primordiala atat pe perioada somnului, cat si pentru perioada in care bebe se joaca singur in pat. Astfel, atat tu, cat si copilul veti putea dormi linistiti intreaga noapte, fara a mai fi nevoie sa stai cu teama ca cel mic ar putea cadea din pat.

In plus, specialistii in domeniu nu recomanda folosirea metodelor de protectie a marginilor patului improvizate. Acestia avertizeaza ca protectiile improvizate, de tipul plapumi/ perne/ paturi pot conduce la accidentari sau chiar sufocarea micutului.

Modele disponibile

1. Bumpere flexibile – sunt realizate din spuma de memorie, au o inaltime redusa, sunt moi si multifunctionale. Acest model este o varianta mai blanda, pentru a oferi copilului confort si siguranta in timpul somnului;

2. Aparatoare laterala pentru pat de dimensiuni mari – acest tip de aparatori acopera in intregime lateralele patului. Acestea sunt extrem de utile, deoarece se fixeaza perfect si sigur pe orice tip de saltea cu inaltimea cuprinsa intre 5 si 25 cm;

3. Bumper impletit – extrem de util in primele luni de viata ale bebelusului. Acest model este confectionat dintr-un material moale si placut la atingere. Bumperul impletit impiedica lovirea bebelusului de cadrul patutului si ii protejeaza atat capul, cat si restul corpului.

Intra pe Buy4baby.ro, consulta intreaga gama de aparatori de patut si alege modelul potrivit pentru copilul tau. Alege sa-l protejezi si nu sa-l tratezi! Evita accidentarile si ajuta-l pe copil sa descopere lumea in siguranta. In plus, asigurati-va un somn linistit atat pentru copil, cat si pentru voi, parintii!

Autor: iAgency