Cand si cum sa sunam la tractari auto. Pasi de urmat.

Nimeni nu doreste sa fie pus in situatia de a suna la tractari. Cel mai probabil te gandesti sa faci asta  doar cand esti intr-o pozitie extrem de inconvenienta, dar o firma de tractari este cea mai practica solutie daca ai fost implicat intr-un accident sau masina nu mai porneste. Ai optiunea sa iti remorchezi masina acasa, la un garaj unde poate fi reparata sau in orice locatie convenienta.

Situatiile de urgenta pot surveni cand ne asteptam mai putin, dar o pregatire prealabila este cheia succesului pentru a trece peste ele cat mai usor. Este important sa stim cand sa sunam la tractari, cat si pasii de urmat in astfel de circumstante. Acest ghid va ofera toate informatiile de care aveti nevoie despre cand si cum sa sunam o firma de tractari auto.

Masina nu mai porneste

Exista cateva lucruri care pot fi facute daca masina nu mai porneste sau se opreste dintr-o data. Poti astepta cateva minute si sa incerci sa o pornesti din nou. In unele cazuri, problema este o baterie moarta si pornirea cu cabluri poate fi o optiune. E o idee buna sa avem un set de cabluri de pornire in portbagaj sau daca vrem sa fim cu adevarat pregatiti sa avem la noi un incarcator auto portabil.

Am ramas fara combustibil

Sa ramai fara benzina este un alt posibil motiv pentru a ramane in pana. Fa plinul intotdeauna inainte de a porni la un drum lung, in cazul in care ai portiuni mari de drum fara benzinarii si ia in considerare faptul ca poti avea la tine un bidonas cu combustibil de rezerva. In cazul in care se intampla sa ramai fara combustibil, e o idee buna sa suni o firma de tractari si sa nu iti risti siguranta mergand pe marginea drumului.

Ai o pana de cauciuc

Daca ai o roata de rezerva, cheie de roti si un cric poti sa iti schimbi singur roata. Nu tot timpul este o situatie practica. Daca ai ramas intr-o zona unde nu poti lucra in siguranta in jurul masinii, sau prezoanele sunt prea stranse ca sa le poti destrange manual cu cheia de roti sau pur si simplu nu ai cheie de roti si rezerva, cea mai buna varianta este sa suni la o firma de tractari auto.

Ai avut un accident

Toata lumea spera sa nu fie in situatia de a avea accident cu masina, dar cu toate astea accidentele se intampla pur si simplu uneori. Prima prioritate este sa ne asiguram caa nimeni nu este ranit. Daca cineva necesita ingrijiri medicale, primul apel ar trebui sa fie la 112 pentru a chema o ambulanta. Daca pagubele sunt doar la vehicul atunci sunam doar la tractari.

Un lucru important de mentionat ar fi sa nu incercati niciodata sa va continuati drumul cu un vehicul avariat, chiar daca acest lucru pare posibil pe moment. Aceasta actiune poate fi foarte periculoasa din mai multe motive, autovehiculul ar putea lua foc, sau ar putea ramane fara sistem de franare sau directie. Sunati o companie de tractari pentru ca un expert sa vina si sa evalueze pagubele.

Ce luam in considerare cand sunam la tractari

Locatia

Daca masina nu mai porneste cand esti intr-o parcare sau la un prieten acasa ai timp sa evaluezi situatia si sa astepti o tractare, chiar si dintr-un loc mai indepartat. Pe de alta parte, daca ai ramas pe autostrada sau in mijlocul drumului, trebuie sa muti vehiculul in cel mai scurt timp posibil.

Siguranta

Daca esti intr-un loc potential periculos, in drum sau pe autostrada, porneste luminile de avarii, trage frana de mana si iesi din masina. Tu si pasagerii trebuie sa gasiti un loc ferit de unde sa poti suna pentru o platforma auto.

Cere o estimare

Intotdeauna trebuie sa intrebati despre pretul tractarii dinainte. Acesta va fi in functie de distanta pe care se face