Cantarele electronice trebuie alese cu atenție! Aparatura electronica utilă unui magazin.

Daca te-ai hotarat sa pornesti o afacere in domeniul comerțului, cu siguranță ai observat deja ca te asteapta multe provocări. Ai la dispoziție capitalul necesar pentru investiție, ai ales profilul și locația magazinului, dar organizarea nu se încheie aici. Mai ai de achiziționat aparatură electronica: de la cantarele comerciale la cititoarele de coduri de bare este o lista completa. De ce trebuie sa tii cont atunci cand alegi aceste tipuri de aparate astfel incat sa simți mereu ca esti pe maini bune?

Iată mai jos cateva informații și sfaturi practice care iti vor prinde bine la inceput de drum!

Dotarea magazinului cu aparatura electronica: de ce ai nevoie?

In primul rand, trebuie sa stii ca niciun magazin nu poate functiona fara aparatura fiscală. Orice comerciant care vinde produse sau servicii direct către populație este obligat sa aiba case de marcat, potrivit legii. Potrivit ultimelor modificări legislative, aparatele fiscale cu jurnal electronic trebuie să aibă acreditare de la Fisc, să se conecteze la serverele instituției și sa trimita in timp real datele înregistrate. Poți sa investesti intr-o casa de marcat electronica ori sa cumperi un sistem POS pentru a asigura tranzacții mai rapide.

Pe langa casele de marcat fiscale, mai este necesar sa dotezi magazinul cu imprimante termice, cantare comerciale, cititoare de coduri de bare, cititoare de carduri, etichete autoadezive si alte echipamente utile, in funcție de profilul magazinului. Deși toate aceste obiecte sunt importante in retail, vei observa de la inceput ca un rol extrem de important il au cantarele electronice.

Calitatea acestor tipuri de aparate electronice este vitală în comerț, așa ca trebuie sa te informezi temeinic în privința brand-urilor si a magazinelor distribuitoare. Cantarele electronice de calitate slabă, care funcționează lent sau nu au certificat de verificare metrologica iti pot da adevărate batai de cap in activitatea de zi cu zi si chiar pot atrage amenzi importante din partea autorităților de control. Investește în dispozitive care iti usureaza munca.

Cum alegi un cantar electronic de calitate?

Dacă activitatea care se desfășoară în magazinul tău presupune cantarirea anumitor produse, atunci este necesara achizitionarea unui cantar electronic.

Constalaris.ro are o gama variata de cantare electronice si vei primi și consultanta in găsirea soluției adecvate pentru afacerea ta. Firma ofera cantare comerciale, cantare de verificare, cantare numaratoare, cantare cu etichetare, cantare platforma si cantare macara. Toate cantarele electronice au verificare metrologica conform legislației europene și din România.

Cel mai bun cantar electronic il alegi in funcție de tipul de activitate pentru care îl vei folosi. Spre exemplu, dacă este vorba despre un magazin mic, un simplu cantar comercial va fi de ajuns. Insa, dacă dorești sa achizitionezi un aparat pentru cantarirea produselor dintr-un supermarket, atunci investeste in cantare comerciale cu etichetare. In cazul unui magazin de tip en-gross, unde se vor cantari produse in cantități mari, este necesara dotarea cu cantare cu platforma, cu capacitate mare de cantarire, cuprinsa intre 60 kg si 3000 kg. 

Alegerea aparaturii electronice nu este ușor de făcut, in special atunci cand vine vorba despre cantarele comerciale. Ghideaza-te după profilul magazinului, dimensiunea lui și planurile de viitor pe care le ai.