Care este amenda pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda si cum sa o eviti

Traversarea podului peste Dunare de pe Autostrada Soarelui, fara a plati taxa de pod Fetesti – Cernavoda, este catalogata drept contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Contravaloarea acesteia difera in functie de tipul autovehiculului, astfel:

– pentru vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 9 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mica sau egala cu 3,5 tone – intre 130 de Lei si 260 de Lei;

– pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu 9 pana la 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata de 3,5-12 tone – intre 470 de Lei si 940 de Lei;

– pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu maximum 3 axe – intre 640 de Lei si 1.280 de Lei;

– pentru vehicule rutiere cu masa totala maxima autorizata mai mare de 12 tone si cu minimum 4 axe – intre 910 Lei si 1.820 de Lei.

Sumele stranse din amenzile acordate pentru lipsa achitarii taxei de pod Fetesti – Cernavoda ajung la bugetele locale, in cazul in care contravenientul este persoana fizica, respectiv la bugetul de stat, in cazul persoanelor juridice.

Amenzile cuvenite bugetelor locale se pot achita in conturile deschise la administratiile publice locale, la alte institutii abilitate sa gestioneze veniturile bugetelor locale ori prin mijloace de plata online administrate, autorizate si acceptate de catre administratiile publice locale.

Pe de alta parte, amenzile cuvenite bugetului de stat se platesc in conturile deschise la unitatile Trezoreriei Statului, la institutiile autorizate de acestea pentru a incasa amenzile ori prin mijloace de plata online acceptate de Trezorerie.

Desi achitarea amenzii pentru neplata taxei de pod Fetesti – Cernavoda se poate face in conturile deschise la oricare dintre administratiile publice din Romania, indiferent de cetatenia, domiciliul sau resedinta contravenientului, este recomandat ca aceasta sa se efectueze in conturile administratiei publice locale unde isi are persoana fizica domiciliul.

Care este cea mai eficienta metoda de a plati taxa de pod

Pentru a nu te gasi intr-una dintre situatiile descrise mai sus, trebuie sa platesti taxa de pod Fetesti – Cernavoda, iar de departe cea mai sigura, rapida si eficienta modalitate de a realiza acest lucru este pe internet, pe site-ul taxadepod.ro, autorizat de catre CNAIR (Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Daca alegi aceasta metoda, vei plati taxa de pod in doar 2 minute, fara taxe suplimentare si fara sa fie nevoie sa iti faci cont si vei primi confirmarea gratuit, pe e-mail. Iata pasii pe care trebuie sa ii urmezi:

1. Alege metoda optima de plata: prin card bancar sau prin transfer bancar (ordin de plata/cash la banca);

2. Introdu datele tale si ale masinii: detaliile de facturare (persoana fizica/juridica), detaliile autovehiculului (insemnul de stat, numarul de inmatriculare, seria de sasiu), detaliile clientului (nume, prenume, numar de telefon, adresa de e-mail);

3. Bifeaza casuta „Accepta termeni si conditii” si apasa butonul „Plateste„.