Care este protecția pe care o asigură utilizarea echipamentelor si a solutiilor dezinfectante?

Descoperă cele mai eficiente soluții pentru dezinfectare și protecție

În contextul actual, dezinfectarea și protecția au devenit priorități ale tuturor oamenilor care doresc să stea departe de posibilele surse de infectare cu noul coronavirus, însă și la modul general este recomandată utilizarea unor soluții în acest sens.

Pentru a sta departe de virusuri și bacterii și pentru a te asigura că ai făcut toate eforturile necesare pentru a nu te infecta, este important ca și soluțiile pe care le folosești să fie unele dintre cele mai bune, astfel încât eficiența lor să fie una ridicată.

Că lucrezi sau nu în domeniul medical sau că ai nevoie de echipamente și soluții adecvate pentru protecție, trebuie să cunoști câteva aspecte referitoare la modul în care poți face cele mai bune alegeri în acest sens. Iată mai jos câteva dintre acestea.

Dezinfectantul este utilizat, mai ales în contextul pandemiei actuale, la scară mare. Este vorba despre soluții dezinfectante pe care le poți utiliza pentru dezinfectarea unor suprafețe diverse, de la mâini la suprafețele speciale pentru alimente, medii și comunități medicale, instrumente medicale speciale sau orice alt tip de suprafață. Pentru fiecare dintre aceste scopuri există dezinfectanți speciali.

Dezinfectantul este utilizat pentru a distruge microbii sau microorganismele pe care le poți vedea sau nu cu ochiul liber, inclusiv bacteriile virusurile, diverse tipuri de ciuperci sau paraziți. Un dezinfectant nu numai că curăță o anumită suprafață, ci chiar reduce microbii de pe instalațiile sanitare, diverse echipamente, pardoseli, pereți și altele asemenea. Deși este important ca dezinfecția să se facă de oricine, în orice moment este necesar, domeniile în care utilizarea acestor soluții are o importanță majoră sunt școlile, casele de bătrâni și creșele, restaurantele și domeniul horeca, primăriile și alte unități și comunități publice, birourile și alte spații private.

Când este necesară utilizarea unor mănuși de protecție?

Nu orice activitate poate fi realizată atunci când ai manusi pe mâini, însă în multe situații este nevoie de purtarea unora, astfel încât să beneficiezi de o protecție ridicată pentru a evita pericolele. Mai ales în catering, purtarea unor mănuși de protecție este absolut necesară, dar și în diverse alte activități și domenii. Medicul se protejează cu ajutorul unor mănuși de eventualele infectări transmise de pacienți, îngrijitorul unei persoane bolnave se protejează de aceasta împotriva riscului de infecție în cazul în care ia contact cu sângele sau alte fluide biologice sau cu rănile deschise ale unei alte persoane, iar cei care desfășoară activități în curățenie trebuie să poarte mănuși pentru a se proteja împotriva substanțelor chimice cu care lucrează.

Cu ce îți poți completa echipamentul de protecție?

Un echipament complet de protecție, care să fie eficient și care să fie potrivit pentru a asigura protecția necesară în cazul expunerii în medii în care riscul de infectare este ridicat, poate conține, pe lângă mănuși și măști de protecție, acoperitori pentru păr, combinezoane sau halate de protecție și acoperitori de pantofi. Pe lângă alegerea unor echipamente protectie adecvate, este importantă utilizarea substanțelor și a altor produse concepute special în vederea asigurării unui nivel de protecție ridicat, așa cum ar fi dezinfectanții pentru mâini sau dezinfectanții pentru diverse suprafețe.