4 Reguli importante de avut in vedere in amenajarea unei bai moderne

Ai luat decizia de a amenaja baia sau pur si simplu simti nevoia unei schimbari in ceea ce o priveste pe cea pe care o utilizezi in prezent? Trebuie sa stii ca ai facut deja un pas important in ceea ce priveste amenajarea acestei incaperi atat de importante. Probabil ca nu mai vine ca o noutate faptul ca baia moderna a incetat de multa vreme sa mai fie doar un spatiu functional, astfel ca baia a devenit si un sanctuar al frumusetii si al relaxarii depline. Amenajarea unei bai moderne desi poate parea un proces complex, in realitate, lucrurile sunt destul de simple, in special atunci cand tinem cont de cateva reguli de baza. Gasirea unui echilibru foarte bun intre cromatica, piese de mobilier si accesorii reprezinta o retata a unei amenajari de succes.

O caracteristica de baza a stilului de amenajare modern este simplitatea, aspect ce ar trebui sa reiese din absolut toate alegerile pe care le vei face. Este absolut normal ca uneori sa fim complet lipsiti de inspiratie, in special astazi cand exista atat de multe moduri in care putem aborda stilul de amenajare modern. Iata asadar 4 reguli importante de avut in vedere atunci cand iti doresti o baie moderna de exceptie!

            Piesele de mobilier

Baile moderne sunt amenajate si ordonate in linii drepte, astfel ca este absolut esential ca si mobilierul sa respecte aceste aspect pe cat posibil. Dupa cum probabil bine stim, celebrul mobilier de baie este un centru de atractie principal al baii, motiv pentru care este recomandat ca acesta sa fie ales cu mare atentie. Simplitatea este cheia in stilul de amenajare modern si este indicat sa iti indrepti atentia inspre piese de mobilier amplasate la nivelul pardoselii sau chiar inspre cele suspendate.

            Culorile

Cromatica este foarte importanta atunci cand vorbim despre orice stil de amenajare, pentru ca acestea nu au doar un impact asupra esteticii de ansamblu a baii, ci si asupra starii noastre de spirit. Culorile sunt cele care reflecta cel mai bine personalitatea noastra. In stilul de amenajare modern, este recomandat sa se opteze pentru culori neutre precum alb, negreu sau chiar diferite nuante de maro. Acestea te vor ajuta sa realizezi acorduri cromatice absolut deosebite, indiferent daca vei merge pe culori reci sau calde.

            Iluminatul

Iluminatul baii este de asemenea un aspect cu o importanta aparte avand in vedere ca acesta va oferi contur baii. In materie de iluminat, poti opta cu incredere pentru spoturi si aplice, pe care le poti amplasa si in jurul oglinzilor. Asigura-te insa ca baia beneficiaza de o cantitate suficienta de lumina.

            Accesoriile pentru baie

Daca nu iti poti imagina baia fara cateva accesorii specifice, trebuie sa stii ca ai posibilitatea de a alege cateva decoratiuni monocrome, cu forme cat mai simple. Incearca insa sa nu exagerezi cu numarul acestora, pentru ca asa cum am mentionat si in incipitul aricolului, baile moderne mizeaza foarte mult pe idee de functionalitate. Prea multe decoratiuni vor incarca inutil imaginea baii, un efect pe care iti doresti cel mai probabil sa il eviti.