Care sunt avantajele cu care vine o centrală termică pe gaz

Încă te gândeşti dacă centrala termică pe gaz este soluţia potrivită pentru tine? Cu siguranţă, eşti conştient că apartamentele vechi de bloc din România nu sunt construite pentru a susţine şi o centrală termică.

De aici şi grijile numeroase… şi totuşi trecând peste dezordinea ce se realizează în apartament şi costurile de achiziţie şi montaj ce nu pot fi neglijate poţi descoperi şi avantajele.

Centrala termică pe gaz îţi oferă autonomie energetică

Dacă ai hotărât să montezi o centrală termică pe gaz, ai decis că a venit momentul să ai autonomie. Sistemul centralizat de energie vine de multe ori cu restricţii, în unele zone apa caldă este furnizată până la o anumită oră din noapte, în alte oraşe mari încă sunt revizii anuale. Aceste revizii vin cu blocarea agentului termic. Dacă locuieşti în Capitală sau în unul dintre oraşele cu sisteme centralizate îmbătrânite, cu siguranţă, îţi sunt cunoscute perioadele din iarnă când nu ai nici căldura nici apă caldă din pricina  avariilor! Când montezi o centrală termică, toate aceste neplăceri devin amintit! Acest sistem îţi permite să beneficiezi de apă caldă şi căldura oricând, fără restricții, fără ore limită, fără revizii interminabile!

Centrala termică îţi permite să îţi reglezi temperatura în funcție de preferințe

Un alt aspect ce nu trebuie trecut cu vederea când vine vorba de centrala termică este posibilitatea de a regla temperatura în locuința, în funcție de preferințe. Acest lucru nu se întâmplă în sistemul centralizat, unde beneficiarii fie se văd nevoiţi să deschidă geamurile în toiul iernii din pricina căldurii, fie sunt nevoiți să vină cu surse suplimentare întrucât conductele ultra uzate nu mai reușesc să aducă agent termic în cantitatea necesară.

Practic, dacă te simţi bine la 23℃ îţi poţi seta această temperatură. În cazul în care pleci poţi scădea temperatură pentru a nu avea pierderi inutile, cu o centrală termică pe gaz ai posibilitatea de a crea un program personalizat cu temperaturi diferite de la o perioadă a zilei la alta.

Centrala termică pe gaz este soluţia optimă de gestionare a cheltuielilor

În final trebuie apreciat că ai posibilitatea de a controla mai bine cheltuielile. Centrala termică pe gaz este un   instrument eficient pentru că îţi oferă posibilitatea de a te autogestiona. Nu ai surprize neplăcute, pentru că poţi seta consumul. Practic cu o centrală termică tu decizi cât consumi şi cât plăteşti.