Care sunt avantajele unui credit agricol?

Creditele și susținerea financiară în general sunt componente esențiale în dezvoltarea și succesul oricărei industrii, iar agricultura nu este o excepție în acest caz. Agricultorii și antreprenorii agricoli au nevoie de aceste oportunități financiare pentru a-și atinge obiectivele strategice, marja de profit și pentru a ajuta la creșterea nivelului economic local sau național.

Dacă ești indecis în direcția accesării unui credit pentru agricultură sau ești sceptic cu privire la un împrumut în acest sens, iată care sunt de fapt avantajele reale și cum te poate ajuta creditul agricol.

1. Îți permite să achiziționezi materialele și echipamentele necesare desfășurării activității

Agricultorii trebuie să cumpere diferite materiale, precum: semințe, îngrășăminte, pesticide, apă pentru irigații, echipamente și mașinării pentru lucrul practic, etc. În cantități foarte mari, aceste achiziții pot fi costisitoare, iar pe termen lung, posibilitățile de autofinanțare s-ar putea să se epuizeze. Accesarea unui credit agricol poate contribui la facilitarea acestor achiziții, ajutându-te să scapi de dificultățile financiare, iar productivitatea să fie îmbunătățită.

Întreprinderile agricole mici sau la început de drum s-ar putea să nu aibă nevoie de o astfel de finanțare, dar dacă dorești să-ți dezvolți afacerea agricolă, obținerea unui credit agricol de la Mikro Capital este primul punct pe care să-l iei în considerare.

 2. Acoperă cheltuielile legate de terenul folosit pentru agricultură

Dacă vrei să-ți extinzi afacerea și ești în căutarea cumpărării unor terenuri noi, atunci creditul agricol te poate ajuta la acoperirea acestor costuri. Pentru a solicita o finanțare pentru achiziția terenurilor, va trebui să te gândești de ce suprafață ai nevoie și de ce tip de teren ai nevoie pentru tipul de agricultură. 

 3. Îți permite să refinanțezi un împrumut anterior

Dacă ai accesat deja un credit agricol pentru dezvoltarea afacerii tale, poate ai nevoie de o refinanțare. Acest lucru presupune contractarea unui împrumut nou, cu dobândă mai mică și accesibilă, și utilizarea acestuia pentru rambursarea creditului vechi, cu dobândă mai mare. Chiar dacă poți fi sceptic în acest moment, refinanțarea cu un credit cu dobândă mai mică te va ajuta să economisești mai mulți bani chiar dacă trebuie să plătești rate lunare în continuare.

4. Îți permite să fii mai bine pregătit pentru situațiile de criză

În unele cazuri, agricultura poate deveni o afacere dificilă care pare că nu mai contează pentru economia națională. Din păcate, nu ești niciodată în măsură să prezici cum va decurge activitatea în viitor, deoarece totul depinde de trendurile societății și de cererea clienților. Anumite activități agricole pot fi doar sezoniere, ceea ce înseamnă că atingi o marjă de profit doar în unele perioade ale anului.

Astfel, un credit agricol te poate ajuta în momentele în care afacerea ta devine instabilă și cererile sunt scăzute. De asemenea, poți utiliza împrumutul pentru costurile operaționale, precum și pentru costurile apărute din daune.

5. Îți acoperă costurile legate de promovarea produselor

Poți utiliza o parte din creditul agricol pentru bugetul destinat promovării produselor, astfel încât să sporești vizibilitatea afacerii și să-ți îmbunătățești baza de clienți cu care colaborezi. În acest caz este important să analizezi strategia fiecărei campanii de promovare înainte să investești o sumă de bani împrumutată în desfășurarea acestora.

Dacă te-ai decis și crezi că un credit agricol te poate ajuta să-ți îndeplinești nevoile și obiectivele de dezvoltare, a venit momentul să aplici online, rapid și simplu și să te bucuri de aceste avantaje!