Care sunt beneficiile pe care le ai când cumperi o mașină în leasing?

Leasingul este soluția la care apelează tot mai mulți dintre cei care vor să conducă mașina la care visează. Nu doar persoanele fizice optează pentru această variantă, ci și companiile care caută modalități avantajoase de a-și forma o flotă auto. Indiferent dacă vorbim despre leasingul operațional sau despre cel financiar, există numeroase beneficii ale acestei forme de achiziție. Care sunt, deci, principalele motive pentru care merită să cumperi un automobil pe baza unui contract de leasing?

 

Avantajele leasingului operațional 

Când vrei să cumperi o mașină, pe lângă opțiunea de a încheia un contract de leasing ai și posibilitatea de a face un credit bancar. Leasingul (cel operațional) este o variantă mult mai potrivită pentru companii sau pentru persoanele juridice, deoarece pot beneficia de anumite deduceri ale ratelor lunare sau ale costurilor conexe. În plus, dacă vrei să păstrezi mașina doar câțiva ani, vei primi un automobil nou de fiecare dată când reînnoiești contractul. Practic, pe toată durata contractului, proprietarul este firma de leasing, iar după expirarea acestuia poți opta pentru înapoirea mașinii sau pentru păstrarea sa. Leasingul operațional sau leasingul de mentenanță funcționează asemănător unui contract de închiriere. Partea bună? Rata achitată lunar va fi calculată în funcție de rulajul anual, marja uzurii, dobânda și durata contractului. Pe scurt, vei plăti doar pentru ceea ce folosești, ratele fiind mult mai mici în comparație cu cele aferente unui credit bancar. Mai mult decât atât, costul ratei include asigurarea și întreținerea automobilului. 

O mențiune importantă este că, după expirarea contractului, responsabilitate de revânzare a mașinii revine companiei de leasing – așadar, un alt plus demn de luat în calcul.

 

O variantă potrivită pentru flota de mașini a firmei este și noul Tourneo Courier, un automobil marca Ford. 

La ce să ai grijă dacă iei o mașină în leasing

 

Înainte de a achiziționa o mașină în leasing, evită câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care șoferii le fac în acest caz:

 

  • Mentenanța deficitară a mașinii. Companiile de leasing percep costuri suplimentare dacă automobilul nu este întreținut potrivit clauzelor contractuale. 

 

  • Încheierea unui contract de leasing pe o perioadă prea lungă. Ideal este să se încheie un contract pe maxim 4 ani, pentru a evita plățile în plus pentru reparații și întreținere.

 

  • Plata unui avans prea mare. Specialiștii recomandă ca avansul să nu depășească suma de 2.000 de dolari. 

Ia în considerare toate informațiile pe care ți le-am prezentat în acest articol și alege cea mai avantajoasă ofertă de leasing, care se pliază pe nevoile tale.