4 locuri de vizitat în Galați

Galațiul este unul dintre cele mai mari centre economice din România și are o încărcătură istorică destul de mare, datorată amplasării pe malul stâng al Dunării. Dacă ești în căutarea unei destinații de weekend, orașul Galați este locul potrivit pentru o escapadă de câteva zile. Dacă îți dorești să vizitezi cât mai multe locuri și nu vrei să irosești prea mult timp la un restaurant, poți comanda mâncare în Galați. Lista celor mai frumoase locuri din județul Galați include câteva minuni ale naturii, dar și obiective turistice. Iată câteva locuri pe care le poți vizita:

Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați

Situat în apropiere de Faleza Dunării, complexul este unul dintre cele mai frumoase din întreaga țară. Poți admira lumea minunată a plantelor din Grădina Botanică, a peștilor exotici din Acvariu, să vizitezi expozițiile deschise în cadrul Muzeului și să intri în tainele Universului prin intermediul Observatorului Astronomic și al Planetariului. În cadrul grădinii botanice vei descoperi colecții impresionante de plante din zone tropicale și subtropicale, dar și o grădină senzorială, unică în România.

Turnul de Televiziune

Cu o înălțime de peste 100 de metri, turnul este cel mai înalt punct de unde poți admira orașul. Este un loc absolut încântător și de oriunde ai veni spre Galați este imposibil să ratezi această construcție unică în România. Turnul oferă o vedere extraordinară a cursului Dunării și a munților Dobrogei. În vârful turnului te așteaptă un restaurant select cu preparate delicioase, iar accesul se face doar cu liftul.

Nava Tudor Vladimirescu

Nava Tudor Vladimirescu este, fără îndoială, cea mai veche navă funcțională din flota românească. Este construită în urmă cu mai bine de 160 de ani și funcționează cu motorul original cu aburi. Măreața navă i-a plimbat pe regii României, dar și pe liderii comuniști Gheorghiu-Dej și Hrușciov. În prezent, vaporul este folosit pentru întâlniri de afaceri și poate fi admirată în timpul unei plimbări pe Faleza Dunării.

Biserica fortificată Precista

Rămânând în apropierea Falezei, un alt obiectiv turistic ce nu trebuie ratat este biserica Maica Precista, cea mai veche construcție din oraș. Este o biserică fortăreață și datează încă din secolul XVII. A fost construită din piatră și cărămidă, având clopotnița inclusă în corpul clădirii și un port fortificat. În zidurile bisericii sunt pietrele unui castru roman aflat la marginea orașului. 

Așadar, acestea sunt doar câteva dintre obiectivele turistice ale orașului Galați. De regulă, cele mai plăcute amintiri le construiești luând la pas județul și intrând în contact cu localnicii. Nu ezita să faci un tur al orașului, cu siguranță vei descoperi locuri minunate.