Care sunt cele mai bune sporturi pentru pariuri online? Acesta este raspunsul definitiv!

Orice parior aflat la inceputul „carierei” s-a intrebat macar o data care este cel mai bun sport, atat din punctul de vedere al varietatii optiunilor si valorii cotelor, cat mai ales in ceea ce priveste profitabilitatea.

Discutia trebuie purtata pe cel putin doua paliere, cel al sporturilor de echipa versus sporturi individuale si cel al sporturilor populare versus cele mai putin cunoscute. Totusi, concluzia va fi una surprinzatoare, pe care o vom dezvalui in urma analizei realizate in cadrul acestui articol, in care „disecam” pariurile online.

Prima distinctie pe care trebuie sa o facem este cea intre sporturile de echipa si cele individuale, iar pentru exemplificare vom alege cele mai cunoscute astfel de sporturi, fotbalul, respectiv tenisul. Dintr-un anumit punct de vedere, am putea spune ca este mai sigur sa punem pariuri online pe fotbal, intrucat surprizele nu apar chiar atat de des.

Daca nu ne crezi, pune-ti urmatoarea intrebare: ce este mai probabil, ca Mlada Boleslav sa bata pe Bayern Munchen sau ca Aleksandar Vukic sa il invinga pe Novak Djokovic? In ambele cazuri, vorbim despre echipa/jucatorul numarul 1, respectiv 200. Cred ca putem fi de acord ca, atunci cand vine vorba despre sporturile individuale, surprizele sunt mai dese, intrucat deznodamantul depinde de forma unui singur jucator, nu a unui grup.

Pe de alta parte, pariurile online pe sporturile de echipa sunt influentate de mult mai multi factori: omogenitatea echipei, forma individuala a jucatorilor, dinamica meciurilor, jucatorii accidentati etc. Prin urmare, daca separam sporturile in individuale versus de echipa, nu putem da un raspuns definitiv la intrebarea „care este mai profitabil”.

Trecand la cel de-al doilea criteriu, sporturi populare versus mai putin cunoscute, trebuie sa luam in considerare cateva aspecte. In cazul primelor, poti fi sigur de acuratetea cotelor la pariuri online, intrucat numarul specialistilor este foarte mare, iar criteriile luate in calcul sunt foarte numeroase. Pe de alta parte, cotele pentru sporturi mai putin populare (cricket, darts, e-sports etc) ar putea fi mai nerealiste si, in cazul in care le stapanesti foarte bine, poti profita si poti face bani frumosi.

Pe de alta parte, exista o perceptie conform careia castigul pe anumite sporturi tine de hazard, pe cand in alte situatii „norocul ti-l faci cu mana ta”. In prima categorie, ar intra cursele de caini sau de cai, iar in cea de-a doua – fotbalul, tenisul si altele, intrucat aici sunt disponibile mult mai multe statistici pe care le poti analiza pentru a lua o decizie in deplina cunostinta de cauza.

Tinand cont de toate cele prezentate mai sus, concluzia nu poate fi decat una singura: daca ar exista „sportul perfect”, la care sa castigi mereu la pariuri online, toate agentiile din lume ar da faliment sau ar oferi pur si simplu cota 1 si atunci nu ar mai miza nimeni. In schimb, sportul la care ai cele mai mari sanse sa castigi este cel la care te pricepi cel mai bine, intrucat il urmaresti, esti cel mai bine documentat si esti in permanenta la curent cu ultimele stiri din domeniu. Mult succes!