Care sunt cele mai căutate limbi străine la angajare?

 

Chiar dacă cel mai bine plătiți vorbitori de limbi străine sunt cei care știu limbi exotice sau mai puțin cunoscute la noi în țară, anumite idiomuri domină din punct de vedere al cererii de pe piața muncii. Relațiile economice cu alte țări, numărul de clienți sau parteneri din afara României determină în ce măsură o companie locală este interesată de vorbitori avansați ai unei anumite limbi. Pentru angajați, faptul că anumite idiomuri sunt mai căutate ca altele reprezintă o oportunitate de dezvoltare și câștig. Lucrul cu vorbitori nativi ai unei limbi este unul dintre cele mai eficiente moduri de a o aprofunda, iar salariile cresc pe măsură ce o stăpânești mai bine. În rândurile care urmează vei descoperi care sunt cele mai dorite limbi străine la angajare.

Limba engleză

Limba engleză rămâne prima în topul limbilor străine căutate la angajare. Cunoașterea ei la nivel conversațional este obligatorie pentru multe joburi și, chiar dacă pare că toată lumea o știe, cei care o stăpânesc la nivel avansat sau nativ sunt puțini. De aceea, este bine să investești timp și resurse în învățarea și exersarea ei permanentă. Un curs de engleză în Iași sau în alt oraș te ajută să ajungi la un nivel ridicat în vorbirea, scrierea, ascultarea și citirea acestei limbi. 

Daca ai un certificat Cambridge English recunoacut international cu siguranta merita mentionat atat in CV cat si pe LinkedIn fiind un avantaj de necontestat. Descopera cum sa adaugi certificatul Cambridge in profilul tau de LinkedIn – https://youtu.be/3TJGIcoDRPA.

Limba germană

Germana a devenit tot mai căutată de angajatori în ultimii ani, pe măsură ce relațiile economice cu aceasta au crescut în valoare. Deși România a avut în mod tradițional un învățământ dezvoltat al limbii germane, se pare că numărul ofertelor de angajare îl depășește pe cel al candidaților. Concurența dintre companii este mare, așa că salariile pentru vorbitorii de germană sunt mari și însoțite, deseori, de alte beneficii considerabile.

Limba franceză

Limba lui Moliere este la mare căutare printre angajatori. Externalizarea serviciilor de consultanță și suport clienți, dezvoltarea pieței IT și a altor domenii a adus și în România companii mari, care au nevoie de angajați care vorbesc bine franceza. Companiile locale încearcă, de asemenea, să-și extindă relațiile comerciale în Franța sau alte țări francofone, iar acest lucru reprezintă o altă oportunitate pentru persoanele cunoscătoare de franceză.

Limba italiană

Pe platformele de recrutare online, anunțurile destinate vorbitorilor de italiană sunt mai numeroase decât ne-am aștepta. Economia italiană, deși în scădere, rămâne puternică, iar numărul mare de conaționali care locuiesc și lucrează în peninsulă contribuie la creșterea legăturilor comerciale. Angajatorii caută de multe ori italiană alături de engleză, ceea ce este firesc, ținând cont că activitatea multor companii nu se limitează la Italia, ci se extinde și spre alte zone geografice și lingvistice.

Învățarea unei limbi străine reprezintă un avantaj incontestabil în carieră. Este indicat ca, pe lângă limba engleză, care este considerată esențială pentru orice persoană activă, să înveți măcar una dintre celelalte idiomuri căutate la angajare.