OLSTRAL HPT SRL lansează proiectul – „Investiții în echipamente avansate pentru producția de componente pentru piața aerospațială și medicală și solutii ecologice” – Finanțat cu sprijinul granturilor acordate de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin mecanismele financiare SEE și Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului „Creșterea IMM-urilor din România”

Proiectul își propune să dezvolte capacitatea companiei de a produce și livra piese inovatoare (piese de înaltă precizie) pentru industria aerospațială și medicală. Scopul proiectului este de a promova investitia in masini-unelte urmând principiile soluțiilor ecologice.

În proiectul de investiții propus, OLSTRAL HPT dorește să achiziționeze echipamente avansate pentru producția de componente din metal pentru piața aerospațială și medicală (dentară, ortopedică).

Proiectul va fi implementat în județul Brașov. Proiectul va fi pus în aplicare până la 31 martie 2022 cu o valoare totală de 1.361.214 EUR, din care 800.000 EUR subvenție nerambursabilă. Acest parteneriat este posibil prin relațiile bilaterale dintre Norvegia și România, promovate de programul de finanțare.

Obiectivele sunt:

 • Creșterea cifrei de afaceri estimată cu 35% în 2022 față de 2019
 • Creștere anuală estimată a profitului operațional net (EBIT) cu 650% (aproximativ 462.000 Euro) în 2022 comparativ cu valoarea inițială 2019
 • Scăderea anuală estimată a emisiilor de CO2 de la 111,54 tone CO2 (2019) la 83,11 tone CO2 (2022)
 • Prin proiect vor fi create 12 noi locuri de muncă.

Alte obiective vizate sunt:

 • o tehnologie inovatoare comercializată
 • o măsură implementată pentru reducerea emisiilor de CO2 (echipamentele care vor fi achiziționate prin proiect contribuie la reducerea emisiilor de CO2)
 • o măsură implementată pentru creșterea eficienței energetice (echipamentele care vor fi achiziționate prin proiect sunt eficiente din punct de vedere energetic).

Despre OLSTRAL HPT SRL

OLSTRAL este specializată în producția prelucrărilor prin așchiere, fiind certificată și recunoscută mondial  cu AS9100, certificare specială pentru producția componentelor din industria aerospace și a altor aplicații care necesită precizie înaltă.

Viziunea pe termen lung este de a dezvolta OLSTRAL, ca una dintre cele mai importante companii de producție din România, pentru piese de înaltă precizie și un puternic promotor pentru soluții de economisire a energiei și investiții ecologice. România, în acest moment nu are nicio companie similară.

Pentru proiectul depus, specialiștii companiei au întreprins diverse activități în abordarea nevoilor din sectorul aerospațial și medical, prin efectuarea analizei pieței pentru identificarea pieței țintă, identificarea nevoilor de echipamente, identificarea dimensiunii pieței vizate, identificarea reducerii poluării prin reducerea emisiilor de CO2 din atmosferă și alte emisii și prin estimări pentru producția de energie verde în cadrul companiei.

Datorită profesionalismului companiei, considerăm că proiectul va fi implementat în perioada planificată, fiind un partener de încredere pentru clienții noștri. Pentru mai multe detalii cu privire la activitățile noastre, vă rugăm să vizitați site-ul web al companiei: http://olstral.com

Detalii suplimentare pot fi obținute de la:

 • Numele persoanei de contact: RAUL OLESCH
 • Poziție: Director general / Administrator
 • Număr de telefon 0724 684 694
 • E-mail: raul@olstral.ro