Cat de avantajos este să cumperi singur băuturile pentru nuntă?

O nuntă reușită înseamnă trei lucruri: mâncare delicioasă, băutură suficientă potrivită pentru fiecare gust și muzică bună care să ridice oamenii de la mese.  În privința mâncării, specialiști restaurantelor rezolvă problema, muzica ține doar de dorința ta dacă îți dorești DJ sau formație, iar când vine vorba despre băutură lucrurile se complică puțin.

Băutură cumpărată de miri pentru nuntă

Primul lucru pe care trebuie să-l faci atunci când organizezi petrecerea, după ce alegi meniul, muzica, decorațiunile și băuturile, este să stabilești costul total al meniului și să iei în considerare și prețul băuturilor pentru petrecere.

Vei avea de ales între a-ți achiziționa singur băuturile sau dacă optezi pentru un sistem open bar. De asemenea, există restaurante care pun la dispoziție un pachet finit de băuturi, însă această opțiune nu prea îți oferă avantaje.

Achiziționarea proprie a băuturilor pentru nuntă – avantaje

Primul și cel mai important avantaj constă în economiile pe care le faci alegând această opțiune. Practic, această variantă îți oferă posibilitatea să plătești prețul băuturilor fără a fi implicat și adaosul comercial al restaurantelor și saloanelor de nuntă, care uneori poate ajunge și până la 500%.

Totodată, poți opta pentru o varietate mai mica sau mai mare de băuturi pentru nuntă. Aceasta se stabilește ținând cont de numărul invitaților, dar și de preferințele acestora. Ideal este să găsești o modalitate care să mulțumească preferințele majorității invitaților.

Achiziționarea proprie a băuturilor pentru nuntă – dezavantaje

Cel mai mare dezavantaj și totodată cel mai rău lucru care se poate întâmpla este să rămâi fără băutură la nuntă. Acest risc scade considerabil însă, deoarece există metoda returnării surplusului de băuturi. Recomandarea noastră este să cumperi întotdeauna câteva sticle în plus pe care să le consideri un minim necesar.

Un alt dezavantaj dacă îl putem numi așa este timpul de achiziționare. În cazul achiziționării de băuturi dintr-un magazin fie el online sau fizic, timpul alocat poate fi și de aproape o zi, ținând cont și de timpul alocat transportului până la locație. Însă, dacă îți vei face o listă de acasă (lucru pe care te sfătuim să-l faci), vei știi exact ce trebuie să cumperi, astfel timpul alocat operațiunii va scade.

Totuși, ce te faci dacă îți rămâne băutură după nuntă?

Ei bine, recomandarea noastră este să îți rămână câteva sticle în plus decât să rămâi fără băutură în timpul nunții. Așadar, dacă rămâi cu băutură după nuntă o poți folosi la petrecerea de a doua zi sau o păstrezi pentru o ocazie următoare. Până la urmă, băutura nu trebuie să lipsească din casa ta pentru că nu se știe când vei avea musafiri sau ceva de sărbătorit.

Iar dacă îți rămâne prea multă băutură, află că majoritatea magazinelor atât online cât și unele fizice oferă posibilitatea returnării produselor dacă acestea sunt ambulate, sigilate și nedeteriorate.

Dacă totul este în regulă și te hotărăști să cumperi singur băuturile,  le poți comanda online din magazinul Alcool Discount.