Cât te costă un aparat dentar?

Dacă ai nevoie de un aparat dentar, nu ezita să apelezi cu încredere la un specialist ortodont.

De sărbători, îți dorești ca dantura să radieze a fericire. De asemenea, îți propui să-i surprinzi, prin apariția ta, atât pe cei care îți sunt prieteni, dar și pe rudele tale apropiate. Pentru acest scop, ai nevoie de un aparat dentar la pret accesibil, în funcție de bugetul fiecarui pacient.

Tratamentul ortodontic

Ortodonția este acea ramură a stomatologiei care se ocupă cu tratarea problemelor legate de înghesuiala și strambarea dinților. Printre avantajele tratamentului ortodontic se numară:

  • Rezultatele permanente, menținute apoi cu gutiere speciale purtate noaptea sau imobilizări dentare.
  • Îndreapta, aliniază și corectează poziția dinților, chiar dacă problemele sunt de ordin ereditar.
  • Facilitează deplasarea controlată – datorită forței elastice exercitate de arcul metalic, este înlesnită deplasarea controlată a direcției de creștere a fiecărui dinte în parte.
  • Este un sistem extrem de eficient, deoarece ajuta la corectarea muscaturilor dentare extrem de grave
  • Ajută la prevenirea afecțiunilor dentare și a bolii paradontale

Așadar, dacă ai nevoie de un astfel de tratament, nu ezita să apelezi la un specialist ortodont.

Nevoia urgentă de aparat dentar

Nevoia urgentă de aparat dentar este stabilită fie de pacient, dar, cu predilecție, de către stomatologul ortodont.

Problemele ortodontice, daca nu sunt abordate din timp, pot reprezenta un mare pericol pentru sănătatea orala.

Sunt recomandate consulturile stomatologice regulate, o data la 6 luni, maxim 1 an, pentru a determina daca există probleme iminente. Copiii, în perioada erupțiilor dentare, necesită consulturi o data la 3 luni, deoarece, în cazul lor, dantura este în continuă modificare, iar cariile avansează foarte rapid.

Dacă în urma consultului stomatologic, medicul tău sau medicul pedodont al copilului tău constată ca ai probleme ortodontice, te vor direcționa către medicul ortodont. În general, în cadrul clinicilor stomatologice de specialitate, există și o echipă medicală multidisciplinară, astfel încât nu trebuie să mergi în altă locație pentru tratamente ortodontice.

În cazul în care nu ai mai fost de ceva timp la medicul stomatolog, sau ai fost, dar totuși consideri că e posibil ca o problemă să fi ramas nedetectată, tu, observând că ai o problemă de aliniere a dinților, iata principalele semne care îți pot spune dacă ai nevoie de tratament ortodontic.

Ai dinții înghesuiți

Înghesuirea dentară ar fi primul raspuns la intrebarea de ce sunt necesare aparate dentare. Desi este populară printre copii, această problemă de aliniere dentară apare și la adulti. Când este prezentă, de cele mai multe ori se datorează faptului că nu a fost suficient spațiu în gură pentru ca toți dinții sa erupă în poziție normală. Lipsa unui spațiu adecvat pentru dinți va duce la afectarea unora dintre ei de către carii dentare.

În timp, această problemă se agravează. Se va ajunge la un punct in care anumite sarcini simple, cum ar fi folosirea aței dentare sau periajul devin complicate și vor necesita mult timp și efort. Devine imposibil sp iti cureți toți dinții, acest fapt ducând la acumularea de bacterii, care în timp degradează dintele. Mirosul neplăcut al gurii, gingivita și pierderea osoasă din jurul dinților sunt consecințele unei igiene dentare defectuoase.

Suprapunerea dinților

Când unii oameni zâmbesc, nu poti să nu observi că dinții lor s-au suprapus unul peste altul orizontal sau vertical. Aceasta se numește supraocluzie și este o modalitate de a determina daca sunt necesare aparate dentare.

Daca dinții din față ies în afară, acoperind dinții de jos, ar trebui să te adresezi unui medic stomatolog ortodont.

De ce sunt necesare aparate dentare pentru suprapunerea dinților? Suprapunerea exagerată a dinților crește șansele ca dinții din față să sufere traume, să fie supuși fracturilor și să provoace dureri. Dinții de jos sunt supuși tocirii accelerate. De parcă acest lucru nu este suficient, o supraocluzie conduce la complicații și reduce șansele unor lucrări de restaurare dentară de succes, cum ar fi fațete dentare și coroane. Acesta este motivul pentru care ar trebui să vizitezi un ortodont cât mai curând posibil.

În concluzie, unele lucruri din viață nu pot fi corectate, dar zâmbetul și aspectul facial pot fi corectate cu succes. De ce să suferi din cauza alinierii greșite a dinților sau din cauza unei probleme simple care poate fi rezolvată cu un aparat dentar?

Daca te confrunți cu unul dintre semnele de mai sus, ai la dispoziție soluții moderne de aparate dentare la preturi variate, dar și aparate linguale, rapide și foarte estetice, care ajută la îndreptarea rapidă a dinților.