Cateva cuvinte despre noua generatie de aspiratoare robot

Aspiratoarele robot au devenit disponibile pentru a fi cumparate de mai bine de 10 ani, insa pentru multi oameni curatenia casei ramane inca o treaba facuta manual.

Noile programe derulate de companiile implicate in realizarea aspiratoarelor robot investesc mult in noi inovatii pentru sustinerea curateniei autonome, a produselor conexe si a metodologiilor inteligente de curatare. Nu este vorba numai despre curatenia autonoma, ci de viziunea de a schimba curatenia asa cum o stim astazi.

Aspiratoarele robot au aplicabilitate si in domeniile comerciale sau publice. In spitale, scoli si alte locuri asemanatoare care au coridoare lungi, aspiratoarele robot independente sunt pur si simplu mai bune decat oamenii. Este echivalentul cu a trece de la o echipa de sudori intr-o fabrica de masini la sudori roboti in aceeasi fabrica de masini. Robotul autonom este pur si simplu mai precis, mai sarguincios si mai eficient.

Tehnologia mai veche a aspiratoarelor robot a avut probleme cu adaptarea la medii nestructurate, insa, potrivit dezvoltatorilor noilor tehnologii, noile masini pentru curatenie functionează bine chiar si in spatiile in care oameni si lucruri se afla in jur, in care lucrurile nu sunt in aceeasi pozitie astazi fata de ieri.

Cu toate acestea, aspiratorul robot nu este pe punctul de a inlocui in totalitate oamenii care asigura curatenia. Pentru moment, cel putin, oamenii vor continua sa faca sarcini complexe, cum ar fi curatenia unui spatiu plin de pereti si fire pentru calculatoare. Nu exista un dispozitiv mai flexibil, mai adaptabil decat fiinta umana.

Observam o schimbare, in ultimii ani, in acceptarea tehnologiei autonome. La inceput, au existat cateva companii si consumatori privati care au inteles beneficiile acestei tehnologii si au vrut sa fie primii care utilizeaza cea mai recenta tehnologie. Apoi, odata cu trecerea timpului, au aparut si  autoturisme autonome si aproape orice industrie a aderat la trendul autonomiei, iar astfel baza de clienti a depasit asteptarile initiale ale producatorilor.

In cazul firmelor de curatenie, in loc sa vada aspiratoarele robot autonome ca inlocuitori pentru oameni, profesionistii incep sa priveasca robotii ca un instrument functional care le ofera un avantaj competitiv. Nu exista multi solicitanti de locuri de munca care sa isi doreasca sa stea in spatele unui scruber de podea toată ziua.

In cazul familiilor cu sau fara copii, nici unul dintre membri nu este obligat sa isi asume rolul de a mentine casa curata non-stop. Curatenia trebuie facuta oricum, iar aspiratoarele robot asigura aceasta activitate facand curatenie rapida si impecabila. Macar in ceea ce priveste curatarea covoarelor si a podelelor, iar in curand si a geamurilor si oglinzilor.

Cand vine vorba de firme, beneficiul de a avea o persoana stand pe o masina de curatenie timp de opt ore pe zi nu este foarte mare. Dar beneficiul ca cineva sa conduca o echipa astfel incat aceasta sa presteze servicii de curatenie mai complexe si chiar sa depaseasca asteptarile contractului pe care l-au semnat, le face sa fie mult mai competitive.

Acasa, avantajul de a nu mai petrece atat de mult timp facand curatenie si totusi sa ai casa curata si ordonata este nepretuit, in special pentru ca iti ofera timp si energie sa te concentrezi asupra lucrurilor care iti fac placere sau te ajuta sa ai o viata implinita cu adevarat.