Cateva lucruri pe care este bine sa le stii inainte de a merge in Zanzibar

Una dintre cele mai bune destinatii exotice ce poate fi aleasa pentru momentele in care Romania se lupta cu gerul este Zanzibar. Arhipelagul de insule din Tanzania este impresionanta din atat de multe puncte de vedere, incat bogatia culturala cu care orice turist se intoarce de aici este impresionanta. Amalgamul d africani, indieni, persi, arabi si in ultimii ani destul de multi europeni, a transformat Zanzibarul intr-un loc cu adevarat deosebit.

Este o destinatie exotica, iar pe Zanzibar.ro poate oferi o serie de sfaturi utile pentru economie, inclusiv sfaturi privind achizitia unor bilete de avion Zanzibar la costuri decente.

In ceea ce priveste unitatile de cazare, Zanzibar asigura o multime de oportunitati, inclusiv hoteluri all inclusive nu foarte scumpe (Vezi aici: https://zanzibar.ro/cazare-oferte-hoteluri/).

Ce informatii te pot pregati pentru ceea ce vei descoperi in Zanzibar?

Sunt multe lucruri care te impresioneaza, intreaga experienta conturand un tablou cu care niciun european nu este obisnuit. Printre aceste lucruri, cele mai impresionante sunt urmatoarele:

  • Locuitorii insulelor sunt foarte saraci. Saracia poate sa fie descoperita inca de la aeroport. Lipsa benzilor electrice pe care ar trebui sa vina bagajele este un prim semn ca Zanzibarul nu este intocmai o insula bogata. In toata saracia lor insa, locuitorii par foarte fericiti. Pe drumul de la aeroport catre oras poate fi descoperita viata zanzibarenilor in cel mai real mod cu putinta si daca se intra in contact cu localnicii poate sa fie descoperit faptul ca sunt extrem de prietenosi. Este adevarat ca aceasta prietenie are si o motivatie financiara, fiecare localnic incercand sa vanda ceva. Chiar si asa, merita sa se intre in contact cu ei.
  • Moneda folosita in Zanzibar este Shillingul Tanzanian. Un dolar reprezinta aproximativ 2251 de shillingi. In principiu, in buzunarul fiecarui turist trebuie sa se afle aceasta moneda nationala sua in cel mai rau caz dolari. Nu se poate plati cu euro si nici cardul nu functioneaza ni majoritatea locatiilor.
  • Nu se prea gaseste alcool. Cei care doresc sa mearga in Zanzibar pentru a se bucura de bauturi delicioase, cu alcool, vor fi dezamagiti. Acesta nu poate sa fie gasit in magazine. Exista, totusi, cativa localnici care vand bauturi alcoolice si evident, cateva restaurante.
  • Negocierea este aproape obligatorie. Cumparaturile in Zanzibar sunt o adevarata aventura, in conditiile in care toata lumea negociaza. Poate fi o experienta extrem de interesanta toata aceasta parte de negociere.
  • Localnicii sunt extrem de inceti. Zanzibarul nu este o destinatie pentru oamenii care se grabesc. Toti localnicii se misca incet, luandu-si suficient de mult timp pentru a face chiar si cele mai marunte lucruri. ” Pole – Pole „, care inseamna ” usor – usor” sunt cuvinte reprezentative pentru acesti oameni iar turistii trebuie sa se adapteze la acest stil de viata.
  • Aproape ca nu exista infrastructura. Traficul combina numeroasele gropi cu agitatia, aglomeratia si pietonii care par ca traverseaza fara a tine cont de vreo regula de circulatie.
  • Fluxul si refluxul sunt impresionante. Oceanul se poate retrage chiar si 2 km, ceea ce este impresionant.

Chiar daca Zanzibarul este o destinatie exotica, pe alocuri salbatica, are un farmec aparte. Localnicii sunt prietenosi, mancarea este foarte gustoasa iar timpul pare sa treaca altcumva. Este, fara nicio urma de indoiala, o destinatie care merita sa fie descoperita cel putin o data in viata.