Ce este leasingul operational si cum iti poate ajuta afacerea?

Multe companii se bazeaza pe flote de vehicule pentru a efectua operatiuni zilnice. Capacitatea fiecarei companii de a gestiona in mod optim aceste flote de vehicule, va face o diferenta semnificativa in ceea ce priveste cheltuielile generale, eficienta si productivitatea.

Prin leasing operational, companiile care au nevoie de un numar mare de masini, au oportunitatea de a economisi bani si de a alege vehiculele optime. Citeste in continuare pentru a afla ce este un contract de leasing operational si cum poate fi benefic pentru o afacere.

Ce este un contract de leasing operational?

Atunci cand intreprinderile au nevoie de mai multe vehicule pentru un nou parc auto sau pentru a inlocui flotele existente, pot folosi optiunea de leasing operational. In esenta, un contract de inchiriere a unei flote de masini, este o optiune pentru companiile care inchiriaza cel putin 5 vehicule odata, insa exista firme de leasing operational care sunt mai flexibile si pot personaliza contractul in functie de nevoile afacerii.

Prin leasing operational, ideea principala este de a economisi bani si de a eficientiza procesul de aprovizionare cu vehicule. Practic, ajuta intreprinderile sa evite plata individuala pentru masini sau sa treaca prin procese de leasing pentru consumatori, pentru fiecare vehicul implicat.

Avantajele leasingului operational pentru companii

Inchirierea unei flote de masini este o optiune special conceputa pentru intreprinderile care folosesc in mod regulat vehicule si doresc sa evite plata unor avansuri mari. De asemenea, este un serviciu ideal si pentru companiile care doresc sa scape rapid de vehicule atunci cand nu mai au nevoie de ele.

In esenta, leasingul operational este pentru intreprinderile care cauta cea mai accesibila si simpla modalitate de a adauga mai multe vehicule la flota proprie. Iata principalele avantaje ale leasingului operational pentru companii:

  • reduceri de la dealeri si producatori
  • toate masinilie inchiriate vor fi inregistrate intr-un singur contract de leasing operational
  • utilizarea unui departament dedicat flotei eficientizeaza procesul
  • nu este necesara plata in avans
  • o singura rata lunara fixa
  • rata lunara aferenta unui contract de leasing operational este deductibila integral
  • costuri de mentenanta si taxe incluse in rata lunara, inclusiv – ITP, rovinieta, taxe de poluare, taxe de inmatriculare sau radiere a autoturismelor, impozitul anual, revizii periodice efectuate in service-uri autorizate, schimbarea anvelopelor si a consumabilelor, etc.

Producatorii si reprezentantele auto ofera optiunea de leasing operational ca o modalitate de eficientizare a serviciilor si de reducere a costurilor generate de achizitia si deprecierea valorii autoturismului. In general, inchirierea unei flote de masini este cea mai buna optiune pentru companiile care au nevoie sa inchirieze mai multe vehicule simultan si care nu au timp sau resursele necesare sa se ocupe de intretinerea corespunzatoare a masinilor din parcul auto, care nu vor sa investeasca sume mari de bani in masini care isi vor pierde valoarea in timp sau care au nevoie de o flota de masini pe o perioada relativ scurta de timp si nu in permanenta, de obicei cuprinsa intre 12 si 57 de luni.