Ce este un microfon spion si cand se foloseste

Microfoanele spion profesionale pot fi gasite la cel mai bun pret si oferta este foarte variata in prezent. Exista un catalog larg de microfoane spion de la cele mai bune branduri, de la microfoane de contact sau de perete, la microfoane GSM pentru a fi ascuns in haine, telefoane mobile si chiar cabluri USB! 

Toate microfoanele spion fara fir au GSM sau radio tehnologie sau frecventa care permite o raza lunga de actiune. Toate microfoanele au o garantie de aproximativ 2 ani. Cei care vor sa cumpere microfoane spion ar trebui sa tina cont de mai multe detalii care pot face ca aceste microfoane sa fie perfecte pentru ei si sa fie utilizate corect.

Erori la utilizarea microfoanelor spion

De multe ori o persoana care este spionata ajunge sa afle nu pentru ca a descoperit aparatul de spionaj, ci din cauza atitudinii spionului. Pentru a utiliza un microfon de acest tip nu trebuie doar sa se stie cum sa fie gestionat la nivel tehnic, de asemenea trebuie sa se stie si cum sa fie ascuns. 

Printre cele mai frecvente greseli se numara faptul ca de regula se spun din greseala, persoanei spionate niste lucruri pe care cel care le-a auzit nu ar fi avut de unde sa le stie. Daca acest lucru se intampla o data, nu se intampla nimic de obicei, dar daca se intampla in mai multe randuri, este normal sa se nasca suspiciunea.

O alta greseala obisnuita este sa se comenteze cu o alta persoana despre faptul ca in acel mediu a fost instalat un microfon. De multe ori cel mai rau mod de a pastra un secret este sa fie spus altuia, deci este recomandabil sa se actioneze discret si sa nu fie impartasite aceste informatii cu nimeni. Si daca trebuie dezvaluite totusi, sa fie cat mai putini oameni posibil care stiu asta. 

Pe de alta parte, atunci cand se instaleaza microfonul, trebuie sa se actioneze incet si cu atentie. Daca se modifica prea multe lucruri in locul in care se vrea ascultarea conversatiei, este foarte probabil ca cineva sa observe ca se intampla ceva ciudat.

Cel mai bun lucru in aceste cazuri este sa se actioneze cu prudenta si retinere. De asemenea, incetarea activitatii este necesara imediat ce se obtin informatiile vizate. Utilizarea unui microfon spion este o violare a intimitatii, ceea ce inseamna ca dispozitivul nu ar trebui sa ramana pentru totdeauna montat acolo. Acestea fiind spuse, cea mai buna varianta este sa fie cumparate microfoane spion care sa fie instalate pentru o perioada si apoi sa fie eliminate cat mai curand, dupa ce toate informatiile au fost colectate.

In plus, ar fi ideal ca microfoanele spion sa fie montate doar in cazul in care nu se pot afla anumite informatii importante fara ele. Nu se recomanda utilizarea microfoanelor spion doar din pura curiozitate si doar pentru placerea proprie si o astfel de utilizare nu este deloc una corecta, morala si normala, fiind necesar ca cei care opteaza pentru astfel de practici sa se opreasca.