Ce face mai exact un broker de asigurari si de ce ai nevoie de unul?

Se spune ca fiecare om trebuie sa aiba doctorul personal, avocatul personal si contabilul personal. In secolul XXI, am putea adauga faptul ca fiecare om ar trebui sa aiba si brokerul de asigurari personal.

Asigurarile sunt parte integranta a vietii noastre, incepand de la banala asigurare de raspundere civila auto (polita RCA), pana la asigurarile pentru locuinta, de sanatate, de viata si, mai nou, cele pentru anumite categotii de riscuri (cyber risk, de raspundere profesionala pentru diferite domenii, pentru credite sau pentru copii). Si pentru ca exista o multitudine de asigurari pe care le putem face, exista si o multitudine de companii care vand produse dintre cele mai inovative pe piata asigurarilor. 

In aceste conditii, alegerea se poate dovedi dificila. Fie ca suntem persoana fizica sau persoana juridica, atunci cand ne facem planul pentru a cumpara asigurarea de care avem nevoie, este obligatoriu să facem un studiu de piata pentru a descoperi polita care ni se potriveste cel mai bine si la cel mai bun pret. Pentru ca oferta este stufoasa și timpul si cunostintele pe care le avem in domeniu sunt limitate, cel mai intelept este sa apelam la un broker de asigurari.

Ce face un broker de asigurari?

Brokerul de asigurare este compania la care apelam atunci cand avem nevoie sa incheiem un contract sau o polita de asigurare. Fie ca avem nevoie de o asigurare de raspundere, fie de o asigurare de sanatate sau de calatorie, un broker de asigurare care cunoaste piata, produsele disponibile si conditiile politei de asigurare, ne poate ajuta sa facem alegerea care ni se potriveste cel mai bine si la pretul cel mai accesibil. Cu alte cuvinte, brokerul de asigurare este un intermediar intre tine si asigurator, care cunoaste cel mai bine piata asigurarilor si iti salveaza timp si bani.

Desemnata in 2020 ,,Brokerul anului in asigurari”, Leader Team Broker de asigurare este una dintre cele mai inovative companii din Romania. Cu o experienta de peste 15 ani in asigurari si managementul riscului, compania are specialisti de asigurare pe fiecare produs si un departament dedicat de daune care sprijina clientul atat sa aleaga produsul potrivit de asigurare, cat si in cazul in care are o dauna pe polita de asigurare achizitionata. 

Leader Team Broker ofera o gama larga de produse de asigurare, de la asigurari obligatorii precum asigurarile RCA sau PAD, pana la asigurari pentru IMM-uri, ori alte riscuri complexe in cazul clientilor persoane juridice. Compania are doua divizii dedicate clientilor – divizia de retail si divizia de corporate si ofera o paleta larga de produse si servicii, dezvoltata impreuna cu companiile de asigurari locale si internationale. Divizia corporate lucreaza si cu asiguratori internationali de pe piata londoneza Lloyd’s, avand in portofoliu solutii de asigurare customizate pe nevoile clientilor (exemplu: Asigurare de raspundere profesionala a companiilor IT / Professional liability for IT).

Avantajele colaborarii cu un broker de asigurari

Castigi timp si bani:  Leader Team te reprezintă în discutia cu toti asiguratorii şi negociază cele mai avantajoase oferte, în funcţie de nevoile tale. Dupa o astfel de negociere, costurile cu asigurarile tale pot fi cu pana la 40% mai mici.

Varietate de servicii si produse: Leader Team este brokerul cu cele mai multe produse de asigurare pe piață (peste 700 de soluții / produse de asigurare din care poți alege) si lucreaza cu peste 30 de asigurători nationali si internationali (piata de asigurari internationala Lloyd’s).

Produse unice pe piata: Inovatia este o caracteristica a companiei, care are in portofoliu produse unice pe piata din Romania, aduse pe piata internationala a asigurarilor (asigurari cyber, asigurari de raspundere IT, asigurari private de sanatate). Aditional, Leader Team Broker are singurul Chatbot din Europa care in doar 30 de secunde iti poate da o oferta de pret pentru asigurarea de sanatate nationala sau internationala: https://leaderteam.ro/eva/.

Consultanta gratuita: Prin discutia cu consultantii Leader Team, vei afla care sunt cele mai bune solutii pentru tine de pe piata nationala si internationala.  

Asistenta la dauna: Leader Team a creat un departament de daune intern pentru a oferi suport tuturor clientilor, indiferent de asiguratorul si produsul de asigurare ales.

Simplu si rapid: Vei fi contactat in maximum 24 ore si vei intra in legatura cu cei mai buni specialisti in asigurari dedicate domenului tau de activitate. 

In oferta de polite de asigurari pe care le intermediaza Leader Team Broker de asigurare se numara: asigurarea RCA, CASCO, asigurarea de locuinte, asigurarea nationala de sanatate, asigurarea de calatorie, asigurarea de viata, asigurarea pentru copii, asigurarea Best Doctors, asigurarea internationala de sanatate (AXA, Bupa, Cigna, Aetna, Medihelp), asigurarea de biciclete si trotinete, asigurarea de raspundere civila sau asigurarea de accidente. 

De asemenea, paleta de asigurari pentru persoane juridice include o serie de produse specifice si inovative, de actualitate in zilele noastre, cum ar fi: asigurarea pentru atacuri cibernetice (cyber risk), asigurarea de raspundere profesionala, asigurarea de raspundere civila generala si asigurare produsului (pentru companiile care vand inclusiv in SUA si Canada produse pe platforme de E- commerce) sau  asigurare de credit comercial.