Ce parfum este potrivit pentru mașină? Iată criteriile de care să ții cont

Mașina personală a devenit un fel de a doua casă, fiindcă timpul petrecut în trafic se mărește de la o zi la alta. De aceea, fie că mergi cu autoturismul la job, pleci în vacanță sau îi duci pe cei mici la școală, ai nevoie de o mașină curată, în care să-ți facă plăcere să călătorești.

După ce te ocupi de curățarea mașinii la interior, poți să folosești și un parfum auto, care împrospătează aerul. Totuși, ce parfum este recomandat pentru mașina ta și cum îl alegi pe cel potrivit? Iată câteva sfaturi de care poți ține cont!

Alege aromele care te reprezintă

Primul criteriu pe care merită să-l iei în calcul în alegerea parfumului pentru mașină este aroma. Aceasta trebuie să te reprezinte și să-ți producă plăcere, de fiecare dată când te urci în mașină. Din fericire, ai la dispoziție o gamă variată de arome pentru parfumul auto.

Dacă îți plac aromele de citrice, poți alege un astfel de parfum și pentru mașina ta, astfel încât să te relaxezi și să te bucuri de mirosul preferat. La fel de potrivite sunt și aromele fresh, orientale și florale, cel mai des întâlnite pentru parfumurile din autoturisme. Vrei să te bucuri de o experiență unică? Găsești și parfumuri pentru mașină cu aromă de gumă de mestecat sau de espresso, care îți încântă simțurile.

Ține cont de tipul de odorizant auto

După ce ai decis asupra aromei care ți-ar plăcea pentru mașină, este necesar să alegi și tipul de odorizant auto pe care vrei să-l folosești. Fiecare model are propriile avantaje:

  • Cel mai des întâlnite sunt odorizantele din carton, disponibile în diferite culori și forme. Acestea pot fi amplasate pe oglinda retrovizoare și sunt accesibile ca preț, însă nu oferă un parfum de lungă durată.
  • Ai la îndemână și varianta parfumurilor auto solide, pentru ventilație. Aceste modele se atașează pe grilajul gurilor de aerisire iar atunci când aerul condiționat este pornit, mirosul este difuzat în interior.
  • O altă variantă de parfum auto este dată de odorizantele din hârtie, cu o eficiență de până la două săptămâni.
  • Poți să alegi și parfumuri pentru mașină de tip gel care pot fi așezate oriunde, pe o suprafață dreaptă.
  • Spray-urile sub presiune pentru mașină pot fi pulverizate în mod regulat și împrăștie un miros plăcut.
  • Nu uita nici de sticluțele din plastic care conțin ulei de parfum, ce pot fi montate la ventilație.
  • Nu în ultimul rând, poți achiziționa un difuzor de parfum pentru mașină de la Market Aroma. Difuzorul de parfum este o tehnologie recentă pentru autoturisme și vine însoțit de un ambalaj care permite reglarea cantității de parfum pe care o emană. Este cel mai durabil odorizant pentru mașină, fiindcă îl poți opri atunci când nu conduci.

Înlocuiește parfumul auto, în funcție de sezon

Alegerea unei arome pentru parfumul auto este personală, mai ales că mirosul poate să declanșeze energie, veselie sau calm. În egală măsură, parfumul nepotrivit pentru mașina ta poate fi obositor, copleșitor sau chiar deranjant.

Este foarte important să alegi aromele potrivite pentru mașina ta, care să nu-i deranjeze nici pe pasageri. Dacă nu vrei să dai greș, alege parfumul pentru mașină în funcție de sezon. Primăvara, poți cumpăra un parfum cu note florale, în timp ce vara este ideal un parfum cu note exotice, care te duc cu gândul la vacanță.

Pentru sezonul rece, sunt disponibile arome cu mentă, scorțișoară sau cu parfum de brad, care să te introducă în atmosfera anotimpului.

Verifică designul parfumului pentru mașină

Deși odorizantele de mașină sunt folosite pentru parfumul lor, nu uita nici de designul acestora. Dacă vrei să pui în valoare interiorul mașinii, optează pentru un odorizant care se potrivește cu tapițeria sau cu metalele din jur.

De pildă, difuzoarele de parfum pentru mașină oferă un plus de eleganță interiorului și au un design plăcut, care atrag atenția.

Orice ai alege, investește în parfumuri auto de calitate pentru mașina ta, astfel încât să te bucuri de confort atunci când șofezi.