Ce presupune recondiționarea turbinei auto și unde se poate face

Pentru rularea automobilului în regim de fiabilitate, este foarte important ca turbina auto să fie în bună stare de funcționare, iar motorul să beneficieze de tot sprijinul pe care aceasta i-l oferă. Fiind printre cele mai solicitate piese auto, turbinele pot să se deregleze sau să se defecteze destul de des. Acest lucru afectează funcționarea mașinii, de aceea șoferii trebuie să aibă în vedere periodic revizii și recondiționări pentru turbine de automobile. Iată în ce constau aceste operațiuni și unde pot fi ele realizate în mod profesionist:

Ce înseamnă recondiționarea turbinelor auto

Turbinele, denumite în ofertele atelierelor auto și turbosuflante, reprezintă compresoare centrifugale, acționate prin emisiile motorului. Gazele de eșapament sunt preluate de turbine și trimise înapoi în motor sub formă de jet puternic de aer curat. Atunci când apar defecțiuni în funcționarea acestor elemente constructive al motorului, se recomandă recondiționarea la ateliere auto specializate, precum Robnec.

Astfel este evitată înlocuirea turbinei atunci când nu este necesar și sunt economisite sume importante de bani, care pot fi folosite la alte reparații ale mașinii. Cu ajutorul unui diagnostic al automobilului realizat de mecanici profesioniști, se recondiționează doar acele piese care au nevoie de ajustări și reparații.

Cele mai frecvente înlocuiri sunt la nivelul elementelor de uzură, precum: garnituri pentru galeria de evacuare către turbină, garnituri de la carcasa turbinei, garnituri de la returul uleiului de motor, garnituri pentru furtunuri legate la turbină. 

Așa cum motoarele de mașini sunt diferite, și turbinele auto au piese specifice, garnituri suplimentare și racorduri deosebite, așa că nu improviza, ci apelează un la service auto specializat în recondiționare de turbine.

      Sfaturi pentru recondiționarea turbinelor auto

Atunci când soliciți servicii de recondiționare turbine auto cere verificarea, curățarea și, dacă este  necesar, înlocuirea liniei de funcționare prin care trece uleiul. Solicită instalarea unui filtru nou de ulei și revizia completă a sistemului ce permite tranzitul uleiului. Astfel te asiguri că motorul este lubrifiat în mod corespunzător și că uleiul are nivelul optim de vâscozitate. Eviți depunerea sedimentelor de carbon pe interiorul furtunurilor și blocarea alimentării motorului. 

Apelează la service-uri auto specializate în recondiționări turbine, ca Robnec, cu experiență de peste un deceniu pe piața românească. Ai la dispoziție servicii complete de recondiționare a turbinelor: schimbare de filtre, verificare și curățare de circuite turbo, schimbarea uleiului. Mașina ta beneficiază și de diagnosticarea computerizată cu verificarea valorilor și a parametrilor motorului, a pieselor electronice și electrice: debitmetru de aer, sonde de presiune și sonde de temperatură, necesare pentru funcționarea optimă a motorului.