Ce ținută de seară alegi pentru un eveniment: 3 idei

Ți se întâmplă des să intri în pană de idei când vine vorba despre alegerea unei ținute de seară pentru un eveniment special? Soluția o reprezintă combinațiile vestimentare pe care le faci pentru a ajunge la rezultatul dorit. În acest articol îți vom oferi câteva idei care să îți vină în ajutor. 

Cum alegi ținuta de seară potrivită?

În primul rând, este important să ții cont de dress-code-ul evenimentului la care participi. Dacă este vorba despre o gală deosebită, de obicei se impun ținutele din categoria black sau white tie. În schimb, în cazul evenimentelor formale sau semi-formale, de tipul petrecerilor organizate de compania la care lucrezi, iată câteva aspecte de care să ții cont:

1. Nu este necesar să porți o rochie

În ultima perioadă, femeile apelează din ce în ce mai des la ținute elegante formate din salopete sau costume din două piese – fie sacou și pantaloni, fie sacou și fustă până la genunchi. Nu este greșit să pui confortul pe primul loc, atât timp cât articolele vestimentare purtate sunt realizate din materiale de calitate și fac parte din stilul elegant. 

Drept exemplu, îți sugerăm să creezi o ținută de seară care arată astfel: o salopetă lungă, elegantă, din satin negru sau într-o culoare aprinsă precum roșu sau portocaliu. Asortează-ți ținuta cu o pereche de botine și vei străluci la orice petrecere! 

2. Accesoriile reprezintă jumătate din ținută

Chiar dacă alegi să porți o rochie simplă, în stilul “little black dress” la evenimentul la care participi, accesoriile au darul de a o ridica la înălțimea așteptărilor. În funcție de culoarea hainelor și a preferințelor tale în materie de bijuterii, adaugă un colier, cercei, o brățară sau câteva inele și outfitul tău va căpăta astfel viață. 

În categoria accesoriilor intră și cele pentru păr, astfel încât o agrafă sau o coroniță deosebită pot face furori la un garden party ținut seara. De asemenea, optează și pentru un plic care să se asorteze cu nuanța încălțărilor pe care le porți. 

3. Utilizează o paletă cromatică potrivită

În cazul în care nu știi de unde să începi atunci când îți creezi ținuta de seară, orientează-te în funcție de culorile care te avantajează cel mai tare! De exemplu, persoanele cu ochii căprui și tenul măsliniu arată extraordinar atunci când poartă nuanțe aprinse de verde. În schimb, persoanele cu tenul mai palid vor fi avantajate de culori mai reci, precum albastru. 

Ține cont de aceste aspecte atunci când mergi la cumpărături și alege accesoriile potrivite în funcție de paleta cromatică prestabilită. Nu doar că vei atrage privirile admiratoare ale celor din jur, cât te vei simți perfect în elementul tău atunci când porți culorile care te reprezintă.  

Ia în calcul sfaturile pe care ți le-am oferit și cu siguranță vei reuși să creezi outfitul pe care ți l-ai imaginat. Hainele, pantofii și accesoriile trebuie să fie mereu într-un echilibru perfect, așa că nu neglija nicio categorie. O ținută de seară perfectă este cea în care te simți cel mai confortabil și care te avantajează!