Ce trebuie să conțină echipamentul complet pentru sală

Cu un echipament complet și ales corect, obiectivele tale sunt mai simplu de atins, astfel că programul de antrenamente va genera un nivel de satisfacție ridicat. 

Ți-ai făcut abonament la sală? Vezi cum trebuie să te echipezi pentru fiecare sesiune de mișcare și care sunt beneficiile pe care le oferă produsele respective:

1. Hainele pentru sală 

Îmbrăcămintea pentru sală de antrenamente este alcătuită dintr-un număr reduse de piese, dar din materiale alese în mod special pentru realizarea corectă a exercițiilor. Ca regulă generală, în structura echipamentului vestimentar sunt incluse următoarele elemente: 

  • tricouri / maiouri / bustiere
  • șorturi / pantaloni lungi / colanți 
  • bluze cu mânecă lungă / hanorace.  
  • șosetele pentru sală. 

Piesele de mai sus pot compune echipamentul de antrenamente potrivit în funcție de sex sau temperatura din perimetrul respectiv. În timp ce tricourile de sală pentru bărbați oferă o bună libertate de mișcare, pe lângă aceste atribute de produs, bustierele de sala oferă suportul optim la nivelul pieptului. Șorturile de sală, colanții sau hanoracele oferă contextual confort termic. 

2. Încălțămintea pentru sală 

La sală trebuie să fii încălțat cu pantofi sport comozi, de dimensiuni potrivite pentru mărimea pe care o porți la picior. Talpa ideală este una ușoară și moale, astfel încât să asigure confortul necesar, atunci când alergi pe bandă, sau când execuți exerciții cu greutăți din poziție bipedă. 

Pentru seriile de repetări executate la presa cu greutăți pentru picioare, asigură-te că încălțămintea este strânsa foarte bine, pentru ca gleznele să rămână fixate în pantof. O talpă cu striații reprezinta un beneficiu, deoarece permite o aderență mai bună pe suprafața de contact a presei pentru picioare.  

3. Accesoriile pentru sală

Pentru ca echipamentul de sală să fie complet, mai adaugă pe listă:

  • Geanta de sală – suficient de spațioasă pentru hainele de sală, încălțăminte, dar și pentru celelalte accesorii utilizate în timpul sesiunii respective. 
  • Prosoape – cel din sală împiedică un contact direct al tău cu suprafață băncii, iar cel pentru duș este util dacă locația respectivă oferă condiții pentru igienizare. 
  • Recipientul pentru apă – hidratarea trebuie continuată pe întreaga durata a antrenamentului, astfel încât să poți înlocui pierderile de fluide, cauzate de efortul depus.
  • Accesoriile smart – căștile, brățara fitness și smartwatch-ul asigură o experiență mai plăcută în sală, permițându-ți și să monitorizezi cu simplitate progresele realizate. 
  • Suplimentele proteice – shake-urile sau batoanele pot oferi acel boost de energie pe care dorești să-l obții, înainte sau după finalizarea exercițiilor. 

Poartă la fiecare antrenament echipamentul de sală complet, iar rezultatele la care speri nu vor să întârzia să apară!