Ce zone ale corpului pot fi corectate prin liposucție?

Liposucția este una dintre cele mai solicitate proceduri de remodelare corporală, deoarece permite eliminarea rapidă și fără riscuri a depozitelor de grăsime din diferite zone ale corpului. Intervenția este recomandată în special femeilor care au grăsime în exces localizată la nivelul coapselor, șoldurilor sau abdomenului. De obicei, aceste depozite de grăsime nu pot fi îndepărtate numai prin dietă și mișcare.

Cel mai des, procedura de liposucție se face la nivelul abdomenului, dar poate fi realizată cu succes și pentru ale zone ale corpului, după cum explicăm în acest articol.

Liposucția facială

Liposucția se poate realiza inclusiv la nivelul feței și zonei cervicale, pentru eliminarea gușei (bărbia dublă). Pentru remodelarea feței, medicul va recurge la liposucție numai la nivelul liniei inferioare a mandibulei și a obrajilor inferiori. Nu trebuie înlăturată grăsimea de la nivelul obrajilor sau pomeților, pentru că rezultatul nu va fi unul plăcut. De asemenea, intervenția pentru eliminarea bărbiei duble se poate realiza numai dacă pacientul are o cantitate mare de grăsime în exces și dacă pielea este suficient de elastică și are un tonus bun.

Liposucția abdominală

Liposucția abdominală presupune remodelarea țesutului, nu slăbirea propriu-zisă. De aceea, intervenția nu este de mare ajutor pentru pacienții care suferă de obezitate, în cazul lor fiind necesară mai întâi pierderea în greutate. De asemenea, pentru ca procedura să fie eficientă, este esențial ca excesul de grăsime să fie localizat sub piele, nu în interiorul abdomenului.

Liposucția gambelor și coapselor

Remodelarea gambelor și coapselor prin liposucție este o procedură estetică foarte solicitată în clinicile de specialitate. Intervenția este însă una foarte complexă, de aceea trebuie realizată numai de către un chirurg experimentat, care știe exact care este cantitate ideală de grăsime care trebuie eliminată. În caz contrar, pot să apară iregularități la nivelul pielii și să fie necesară, ulterior, injectarea de grăsime.

Liposucția sânilor

Liposucția la nivelul sânilor ar trebui efectuată împreună cu procedura de reducție mamară, nu separat. Prin urmare, remodelarea sânului poate începe cu liposucție, pentru eliminarea a cel mult 1 litru de grăsime de la un sân și va continua cu înlăturarea pielii în exces, realizându-se astfel reducția mamară completă. Intervenția este indicată numai dacă pacienta are o cantitate mare de grăsime, comparativ cu dimensiunile glandei mamare. Este foarte important ca pielea să aibă un tonus foarte bun, astfel încât retracția țesutului să fie cât mai estetică.

Prin urmare, liposucția este o intervenție de chirurgie estetică prin care pot fi remodelate mai multe zone ale corpului. Rezultatele diferă însă de la o pacientă la alta, de aceea este necesară o consultație inițială, prin care medicul va putea evalua corect fiecare caz în parte, astfel încât așteptările să fie realiste.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.

Chirurgie plastica si estetica

Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare

www.cosmedica.ro

https://www.instagram.com/clinica_cosmedica/