Cea de-a treia clădire de birouri din CBC Campus, o investiție de 14 mil. Euro, a atins un grad de pre-închiriere de 70% și estimări de închiriere integrală până în martie 2020

Cluj Business Campus este un proiect mixt care include 3 clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă totală de 30 000 mp, o componentă rezidențială cu 180 de apartamente și spații comerciale, bistro, sală de fitness boutique, teren de fotbal, zone amenajate pentru sport în aer liber, unități de învățământ (școală internațională, grădiniță și școală informală de IT), stații de încărcare pentru mașini electrice și un rooftop panoramic.

Realizată printr-o investiție de 14 mil. Euro, CBC 3 va fi o clădire de birouri la standarde de clasă A, cu șase etaje cu o suprafață medie pe fiecare etaj de 1 200 de metri pătrați. Clădirea a fost construită după normele de dezvoltare sustenabilă, fiind acum în proces de obținere a certificării BREEAM Excellent. CBC 3 are și o componentă rezidențiala, CBC Living 2, compusă din 90 de apartamente.

Misiunea CBC Campus este de a crea o adevărată comunitate de lifestyle în interiorul campusului. De aceea, management-ul CBC gestionează o parte semnificativă a facilităților (clădiri de birouri, spații rezidențiale, sală de sport, bistro, serviciul de pază) și își selectează atent colaboratorii care operează facilitățile educaționale (școală, grădiniță). „Controlând calitatea serviciilor și investind aproape tot bugetul de marketing în evenimentele dedicate comunității facem un efort suplimentar care nu reprezintă un standard pentru piața de office, fiindcă, atunci când scopul dezvoltatorului este exit-ul sau pur și simplu o operațiune imobiliară cu indicatori-cheie optimizați, aceste eforturi nu sunt justificate. Dar, pentru noi, acest proiect înseamnă mai mult, este amprenta familiei noastre asupra orașului care ne-a crescut și sperăm să vedem conceptul CBC replicat și în alte zone ale Clujului. Cât despre beneficiile pe care viziunea noastra le aduce partenerilor, e simplu: abordarea noastră creează o legătură între om și loc, îi transformă locul de muncă în spațiul său terțiar, iar acest lucru se transpune în employer branding și employee retention,” consideră Vlad Buzoianu.

Clădirea CBC 3 a atins un grad de pre-închiriere de 70%. Din totalul de 8 700 mp, în prezent, mai sunt disponibili pentru închiriere 2 500 mp, iar reprezentanții CBC estimează că procesul de închiriere va fi finalizat în curând. Printre companiile care își vor stabili sediul în noua clădire din CBC Campus se numără Bitdefender, Accesa, Catalysts și Royal School.

„Mutarea noastră în clădirea de birouri CBC 3 reprezintă o decizie strategică care ține de preocuparea companiei pentru confortul și well-being-ul angajaților. Am rezonat cu obiectivul pe care îl țintesc cei de la CBC, de a dezvolta o comunitate în interiorul campusului, pentru că și noi, la rândul nostru, lucrăm continuu pentru dezvoltarea comunității Accesa și ne dorim să creăm în noul sediu contextul ideal pentru interacțiunea colaborativă din cadrul companiei. Bineînțeles, în luarea deciziei, am ținut cont și de aspecte pragmatice precum buna poziționare a campusului și varietatea de servicii puse la dispoziția chiriașilor și suntem convinși că am făcut o alegere bună, optând pentru CBC3”, spune Iulian Iuga, Managing Director Accesa.

Proiectul CBC Campus, situat pe strada Henri Barbusse din Cluj-Napoca, se dorește a fi o alternativă pentru cei care doresc să evite traficul aglomerat din oraș, oferindu-le posibilitatea de a avea acces rapid la o varietate de funcțiuni pe o raza de 100 de pasi. Direcțiile pe care se construiește comunitatea CBC sunt: sport, alimentație, dezvoltare personală și profesională.