Cea mai bună pardoseală pentru bucătărie – idei de renovare

Cu o mulțime de opțiuni pe piață, este din ce în ce mai greu să găsiți cele mai bune produse pentru pardoseală. De aceea venim cu mai multe sugestii pentru a vă ajuta să alegeți corespunzător gresia pentru interior. De asemenea, vă recomandăm să luați în calcul și posibilitatea de a lucra cu un specialist în amenajari interioare.

Bucătăria a devenit centrul casei moderne, nu doar un spațiu de gătit, ci un loc de întâlnire pentru familie și prieteni și un punct focal pentru activitate. Cu tot ceea ce se întâmplă în bucătăria de astăzi, este crucial ca podeaua să reziste la traficul intens, precum și la toate inevitabilele scurgeri. Este important ca tot ce alegeți pentru podea să se încadreze în bugetul disponibil, dar și să fie corect montat și de aceea este bine să apelați la montaj gresie de la persoane specializate.

Criterii importante

Durabilitate: pentru a rezista scurgerilor frecvente fără a fi pătată și pentru a supraviețui tuturor obiectelor scăpate pe joc fără daune, alegeți pardoseala suficient de dură pentru a supraviețui stilului de viață.

Rezistență la apă: Bucătăria este o cameră „semi-umedă”, astfel încât pardoseala pe care o alegeți nu ar trebui să fie deteriorată de un pahar de suc vărsat.

Rezistența la exfoliere: Mizeria pare să ajungă întotdeauna sub picioare, astfel încât cea mai bună pardoseală de bucătărie este una ușor de păstrat curată.

Linoleum

Linoleumul există de zeci de ani și s-a îmbunătățit considerabil de-a lungul timpului. Faptul că vine într-o foaie mare, spre deosebire de plăcile mici, lipite, înseamnă că nu există rosuri în care apa să se scurgă până la pardoseală.

Pardoseala din vinil nu se răcește iarna, deci este confortabilă sub picioare tot anul. De asemenea, este ușor de îngrijit; este suficientă măturarea obișnuită și ștergerea ocazională cu un detergent universal pentru pardoseli din vinil.

Se recomandă instalarea profesională, deoarece foaia de vinil trebuie tăiată perfect pentru a se potrivi cu dimensiunile exacte ale camerei și apoi lipită cu grijă și laminată cu o presă grea pentru a preveni bulele de aer. În acest sens cel mai bine apelați la o firmă de renovări interioare.

Gresie din porțelan

Pentru durabilitate maximă, este greu de învins gresia din porțelan. Deși similară aspectului cu ceramică, porțelanul este ars la temperaturi mai ridicate, ceea ce îl face mai puternic și mai rezistent la daune. Vine într-o varietate de dimensiuni și forme, de la pătrate de șase inci până la scânduri de 18 inci care imită lemnul tare. La fel ca alte suprafețe de pardoseală dure, porțelanul poate fi alunecos când este ud și este extrem de dur – ochelarii și farfuriile care cad pe podea se vor sparge.

Plăcile de porțelan sunt grele și vor adăuga o greutate substanțială, deci nu este de obicei recomandat pentru etaj.

EVP

Unul dintre cele mai noi produse pentru pardoseli de pe piață, scândurile de vinil proiectate (EVP) capătă o atenție deosebită. Scândurile, care seamănă cu lemnul tare, sunt complet impermeabile. Pe suprafața scândurii este un strat de vinil, lipit de un miez impermeabil, căptușit pentru a oferi podelei o senzație moale sub picioare.

Scândurile EVP nu se atașează direct la pardoseală, in schimb,  se fixează împreună, ceea ce face instalarea să poată fi făcută și în regie proprie. În ceea ce privește dezavantajele, EVP nu este la fel de rezistent ca porțelanul iar obiectele grele pot lăsa urme pe suprafața sa.

Acestea sunt unele dintre cele mai bune opțiuni pentru podelele din bucătărie și le puteți lua în calcul atunci când alegeți să renovați acest spațiu.