Cel mai surprinzator aspect al serviciilor funerare complete

Cel mai probabil, atunci cand auziti sintagma „servicii funerare complete”, va ganditi la o firma care asigura atat imbalsamarea/tanatopraxia decedatilor, inhumarea sau incinerarea, cat si transportul trupurilor neinsufletite de la domiciliu la capela si cimitir, ba chiar si repatrierea acestora, in cazul in care decesul s-a produs intr-o tara straina.

Cu toate acestea, activitatea unei firme de pompe funebre poate incepe uneori chiar si inaintea decesului, prin intermediul serviciului de consultanta funerara predeces.

O firma care asigura servicii funerare complete, asa cum este Casa Bucur, care isi desfasoara activitatea in toate cele 6 sectoare ale Capitalei, dar si in judetul Ilfov, trebuie sa ofere inclusiv consultanta funerara predeces.

Aceasta este directionata catre rudele unei persoane foarte in varsta sau care sufera de o boala in stadiu terminal si are drept scop pregatirea acestora pentru momentul care, mai devreme sau mai tarziu, va sosi in mod inevitabil.

„Firma noastra de servicii funerare complete pune la dispozitie, in mod gratuit si la orice ora din zi si din noapte, consultanta predeces tuturor celor care vor sa fie informati si doresc sa anticipeze costuri, proceduri sau alte detalii esentiale, care pot fi ignorate in momente dificile”, se arata pe site-ul firmei de pompe funebre.

Consultanta funerara predeces are rolul de a pregati familia pentru momentele dificile care vor urma, atat din punctul de vedere al gestionarii emotiilor, cat mai ales din punct de vedere organizatoric si birocratic.

Aceasta abordare poate parea noua pentru piata serviciilor funerare din Romania, insa in Occident ea reprezinta o practica destul de comuna. Pana la urma, chiar daca serviciile propriu-zise sunt acordate persoanelor decedate, adevaratii clienti ai unei firme de pompe funebre sunteti dumneavoastra, familia celui trecut in nefiinta.

„Aceasta idee noua vine in favoarea celor care se asteapta ca o ruda, prieten sau cunostinta sa treaca in nefiinta in perioada imediat urmatoare si nu doresc ca in acele momente sa ia decizii organizatorice, ci vor sa isi conduca apropiatul pe ultimul drum asa cum se cuvine, cu garantia ca totul va decurge perfect, asa cum s-a stabilit”, se mai arata pe site-ul Casei Bucur.

Practic, o firma de servicii funerare complete va degreveaza de sarcinile birocratice si consumatoare de timp, precum obtinerea tuturor actelor si avizelor necesare, permitandu-va sa va luati ramas bun asa cum se cuvine de la ruda trecuta in nefiinta, dar si sa aveti grija de ceilalti participanti la priveghi sau inmormantare. „Ne putem deplasa gratuit la domiciliul sau locul indicat de dumneavoastra, pentru a va acorda sprijin atat organizatoric, cat si moral. Informatiile oferite de noi sunt clare si edificatoare”, adauga reprezentantii firmei de servicii funerare complete.

Articol realizat de iAgency.ro