Cele 5 roluri ale implanturilor dentare

Tratamentul cu implanturi dentare este superior oricarei alte variante de inlocuire a dintilor lipsa existente. El aduce multiple beneficii, atat din punct de vedere estetic, cat si al starii de sanatate a cavitatii bucale si a organismului in general. Iata 5 dintre cele mai importante avantaje!

Inlocuirea radacinii care lipseste

Implantul este o piesa de forma unui surub, realizata din titan, zirconiu sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care tine locul radacinii dintelui.

Poate fi utilizat cu succes la toate categoriile de varsta, de la 18 ani pana in pragul centenarului, existand exemple concrete in acest sens. Singura contraindicatie se refera la copii si la adolescenti, deoarece la aceasta varsta nu s-a finalizat perioada de crestere si de formare a oaselor maxilare.

Posibilitatea fixarii unei proteze dentare

Datorita inlocuirii radacinii dintelui cu implanturi dentare, apare posibilitatea de a monta pe acestea proteze dentare fixe. Avantajele oferite de acestea, comparativ cu vechile proteze mobile, sunt importante si, in acelasi timp, numeroase.

De exemplu, pacientii vor putea sa se bucure fara probleme de mancarurile preferate, oricare ar fi acestea. Este lucru cunoscut ca persoanele care purtau proteze mobile erau nevoite sa se fereasca de mai multe feluri de preparate: prea fierbinti sau prea reci, dar si de cele crocante sau lipicioase. Cu dintii ficsi montati pe implant, chiar nu exista astfel de probleme.

Stoparea atrofierii osului

Atunci cand este pierdut un dinte, intreaga cavitate bucala urmeaza sa aiba de suferit, inclusiv oasele maxilarului si mandibulei. Din cauza lipsei dintelui, tesutul osos inceteaza sa mai fie stimulat, deoarece, in timpul masticatiei, intreaga presiune este redistribuita spre dintii ramasi sanatosi.

Din cauza acestui fenomen, celulele osoase incep sa se atrofieze. Daca nu se intervine la timp cu un tratament cu implanturi dentare, problema poate deveni serioasa, ajungandu-se la lipsa de material osos suficient pentru o serie de proceduri stomatologice.

Prevenirea retractiei gingiei

Printre numeroasele probleme pe care pierderea fie si a unui singur dinte le poate provoca in intreaga cavitate bucala se numara si accentuarea riscului de producere a fenomenului cunoscut sub numele de retractie gingivala.

Se poate ajunge la retragerea gingiilor si la dezvelirea unei parti a dintilor invecinati, care vor parea mai alungiti si cu o forma neobisnuita. Acest fenomen afecteaza atat sanatatea, cat si confortul persoanei afectate. Este important ca el sa fie prevenit prin intermediul unui tratament cu implanturi dentare.

Imbunatatirea aspectului estetic

Persoanele cu dinti lipsa ajung sa isi piarda increderea in sine, iar viata sociala le este profund afectata. Incepe sa le fie teama sa zambeasca, nu se mai pot bucura de mancarurile preferate, iar uneori devine dificila si rostirea anumitor sunete, deci este afectata vorbirea.

Toate aceste neplaceri dispar datorita noilor modele de implanturi dentare.