Cele mai cautate tari pentru un loc de munca

Cele mai cautate tari pentru un loc de munca permanent si bine platit ca si calificat sunt Germania si Anglia iar in Spania, Polonia, Ungaria, Italia, Grecia si Cipru se gaseste numeroase oferte pentru sezon .

De cele mai multe ori, un foarte mare ajutor cand suntem in cautarea unui loc de munca in strainatate il putem gasi la agentiile de recrutare si plasare forta de munca, care au de regula destul de multe oferte de prezentat. In schimb, apelarea la o agentie de recrutare poate implica diferite costuri si comisioane care nu se numara printre cele mai mici, ele fiind in totalitate legale din lipsa unei legi care sa interzica acest lucru. Alte costuri ascunse care sunt un bun profit pentru recrutori sunt asa zisele legalizari de documente, traduceri, pregatirea dosarului de angajare si chiar si transportul pana la locul de munca.

Intotdeauna este recomandat sa verificam datele firmei in numele caruia se discuta angajarea si sa cerem detalii in avans referitoare la taxele si comisioanele percepute sau a altor costuri implicare.

Pentru a evita comisioanele agentiilor de recrutare, candidatii au de asemenea posibilitatea de a pleca pe cont propriu peste hotare si sa inceapa cautarea jobului dorit insa acest lucru poate fi mult mai costisitor iar de multe ori fara succes.

Pentru cei care pleaca la munca in strainatate pentru prima data este recomandat sa caute informatii inainte de a accepta un job, deoarece salariile variaza de la oferta la oferta si exista riscul sa primeasca un salariu mult mai mic decat cel al pietii.  Ca peste tot in lume de altfel  locurile de munca  sunt renumerate diferentiat, in functie de companie, zona, calificati si experienta in domeniu.

Cea mai recomandata solutie pentru gasirea unui loc de munca sigur este de a accesa direct site-urile angajatorilor, de a trimite un CV updatat si o scrisoare de intentie pentru a intra in legatura cu ei.

In oricare din situatiile pentru care optam in gasirea unui job, fie ele site-uri de joburi, agentii de recrutare si plasare forta de munca sau anunturi de angajare cu locuri de munca vacante directe de la angajatori este indicat sa avem in vedere semnarea unui contract cu termeni si conditii.

Pentru mai multe anunturi si oferte cu locuri de munca in Romania si in strainatate accesati JOBSLIST.RO