Cele mai frecvente cazuri in care oamenii au nevoie de un avocat

Iata care sunt cele mai frecvente situatii in care poti avea nevoie de un avocat.

Cazuri de afaceri

Unul din cele mai comune motive pentru care oamenii angajeaza un avocat tine de probleme de afaceri. Fie ca este vorba despre infiintarea unei afaceri, despre scrierea contractelor pentru relatii de afaceri sau relatii de afaceri pentru consumatori, deseori firmele ajung la concluzia ca au nevoie de ajutorul unui avocat Bucuresti. De asemenea, un proprietar de afaceri poate avea nevoie sa angajeze avocati pentru a contesta contractele intre intreprinderi sau intre intreprinderi si consumatori.

Este foarte important ca atunci cand formati o entitate de afaceri sa o faceti printr-un avocat care este familiarizat cu acele procese corecte pentru a crea o entitate in mod corespunzator. De asemenea, un avocat bun pentru infiintare firme ca poate oferi sfaturile de care aveti nevoie la inceputul calatoriei spre antreprenoriat.

Un avocat va poate ajuta sa determinati daca afacerea dumneavoastra ar trebui sa fie un SRL (firma cu raspundere limitata), SA, PFA sau alte forme. De asemenea, avocatul va poate ajuta sa intelgeti afacerea mai bine si sa creati contracte standard pentru parteneri si clienti.

O alta situatie cand o afacere ar putea avea nevoie de un avocat este atunci cand exista o fuziune sau o achizitie intre companii. Firmele sau companiile ar putea avea nevoie de ajutor pentru a intelege conformitatea zonarii, marcile comerciale, protectia drepturilor de autor etc. Experienta unui avocat in a intelege termenii legali si situatii, contractele de inchiriere este extrem de valoroasa. Si atunci cand negociati anumiti termeni, ar trebui sa va bazati pe experienta si expertiza unui avocat.

Cazuri familiale

Un alt motiv pentru care oamenii ajung sa ceara ajutorul unui avocat este pentru a rezolva probleme de ordin familial. Cea mai comuna nevoie pentru acest tip de avocat este divortul. Urmeaza apoi modificarea decretelor de divor, drepturile de vizitare, incredintarea copilului, conectarea asistentei pentru copii, sprijinirea sotilor si partajul proprietatilor si valorilor. De asemenea, avocatii de drept familial se ocupa de cazurile ce implica paternitate sau tutela.

Adopta este de asemenea o chestiune ce necesita interventia unui avocat cu expertiza in dreptul familial. Adoptarea unui copil este un eveniment minunat in viata unor adulti, dar care trebuie insotit de o serie de proceduri legale. Un avocat in dreptul familial va poate ajuta sa negociati termeni echitabili cu parintii naturali, ar putea sa va reprezinta in sedintele de judecata sau in comunicarea cu agentiile de adoptie. Indiferent daca optati pentru o adoptie locala sau adoptie straina, un avocat cu experienta in dreptul familial va poate ajuta sa va asigurati ca toate documentele sunt in regula si ca viitorul copil este protejat prin lege.

Alte cazuri de drept familial includ delincventa juvenila, drepturile copilului.

O persoana loveste alta persoana

Un al caz comun in care o persoana ar putea avea nevoie de un avocat este atunci cand exista cazuri de violenta. Aceste tipuri de cazuri sunt de natura civila. Aceasta ar putea sa nu fie o crima, ci mai degraba un accident sau o neglijenta.

In majoritatea cazurilor de accidente, oamenii nu se ranesc reciproc si atunci nu putem vorbi despre infractiune.

Dumneavoastra aveti nevoie de un avocat pentru una din situatiile enumerate mai sus pentru pentru un alt caz? Contactati un avocat Bucuresti, cu expertiza si experienta in domeniul respectiv.