Cele mai importante întrebări despre amenajarea grădinii mult visate

Ai decis să te ocupi de amenajarea grădinii și visezi să transformi spațiul acela impersonal și banal din fața sau din spatele casei într-un loc de joacă pentru copii, într-un paradis al plantelor sau într-un colt de rai în care poezia și misterul se îmbină cu liniștea și cu sentimentul de fericire? Înseamnă că ai decis să devii un artist!

În definitiv, amenajarea unei grădini este un proces creator. Odată aflat în fața unei simple suprafețe de teren, te poți simți aidoma unui pictor. Oare vei avea timp să-ți îngrijești gradina? Oare rezultatul va fi cel pe care ți-l dorești? Ce flori ar trebui să plantezi? Dar ce-ar fi dacă ai cultiva și câteva legume? Sau niște plante aromatice. 

Iată câteva idei și soluții de amenajare a unei grădini de poveste 

Ce funcționalități vrei să ofere gradina ta?

Poți proiecta o gradină care să fie exclusiv destinată relaxării sau una în care copiii să se poată juca în siguranță. Poți combina mai multe funcționalități, chiar dacă beneficiezi de un spațiu relativ modest. Important este să acorzi de la început atenție planului grădinii și să ai o imagine destul de clară în ce privește funcționalitatea sau funcționalitățile principale ale grădinii. Astfel, poți realiza spatii separate, destinate activităților celor mici, odihnei, grădinăritului, pregătirii mesei, întâlnirilor cu prietenii și așa mai departe.

Cât timp poți acorda săptămânal îngrijirii grădinii?

Secretul unei grădini frumoase stă în atenția pe care i-o acorzi. Fie că te vei ocupa de udatul plantelor, de tunderea gazonului, de altoirea pomilor sau de eliminarea dăunătorilor, aceste activități ocupă destul de mult timp. Însă, dacă alegi uneltele potrivite, nu doar că vei economisi timp, însă vei deveni pasionat de tot ce înseamnă îngrijirea grădinii. Sculeaz.ro îți pune la dispoziție tot ce este necesar pentru ca gradina ta să arate ca desprinsă din povești: de la mașini de tuns iarba și suflante, până la foarfece de tăiat gardul viu și trimmere. Astfel, munca în gradina va deveni o metodă extraordinară de deconectare față de stresul cotidian. 

Cum alegi plantele și legumele când amenajezi gradina?

Orice plantă de cultivat trebuie aleasă în funcție de tipul de sol și, bineînțeles, de preferințele tale. Cu alte cuvinte, atât în pregătirea proiectelor de amenajări grădini cu flori, cât și în a celor de amenajare a unei curți la țară, cu legume și verdețuri, va trebui să afli cât mai multe despre plante și să concepi o adevărată strategie. Dacă preferi să te axezi pe un decor destinat altor activități decât grădinăritul, dar vrei să te bucuri, totuși, de farmecul unei grădini de flori, alege plante rezistente la secetă, nepretențioase, care aproape că se îngrijesc singure: floarea de piatră și lavandă. Petuniile, cârciumăreasa și sporul casei nu suferă mult din cauza variațiilor de temperatură, crinul rezistă bine în perioadele secetoase, iar liliacul trece ușor peste iernile geroase. 

Nu uita că grija pe care o acorzi grădinii tale se va reflecta în aspect, și, la rândul ei, te va învăța să fii mai atent și mai conectat la natură. Amenajarea grădinii pe gustul tău este un proces complex, dar sentimentul pe care îl vei avea de fiecare dată când vei bea cafeaua relaxându-te în cel mai confortabil și fermecător decor din lume va fi cu siguranță unul de neuitat.

Sursă foto: Pexels.com