Trei motive pentru care să alegi un job nonconformist

Piața joburilor este în continuă schimbare, astfel că trebuie să fii mereu pregătit pentru orice, să încerci să devii cea mai bună versiune a ta, sa fii competitiv, să fii mereu la curent cu noile trenduri în domeniul tău de activitate, totul pentru a-ți păstra locul de muncă, dar și pentru a putea beneficia de o eventuală avansare în funcție. Nimic nu pare simplu, ba dimpotrivă, competitivitatea nu este chiar pentru oricine, iar pentru a fi în top ai nevoie să investești în tine.  

Însă, există o posibilitate de a avea tot ce îți dorești, unde poți fi cel mai bun, dar fără a avea o presiune constantă din partea superiorilor, care își doresc mereu, câte ceva de la tine. 

În materialul următor vei găsi câteva motive pentru care un job nonconformist este exact ceea ce căutai, locul de muncă care îți aduce avantaje și te face să te simți bine în fiecare zi. 

De ce să ai un loc de muncă nonconformist în locul unuia ”clasic”

Ce înseamnă un job nonconformist? Dacă știi că locul tău de muncă nu poate fi realizat de către oricine, dacă programul de lucru este deosebit (nu cel clasic 9 – 17), dacă șefii tăi sunt prietenii tăi, dacă poți lucra după un program flexibil, atunci jobul tău poate fi definit ca nonconformist.  

Ce joburi pot fi nonconformiste? 

Un loc de muncă deosebit poate fi, de exemplu, cel de dansatoare profesionistă. Cu siguranță, acest job nu este pentru oricine, programul haotic, costumația incomodă (și uneori destul de sumară), condițiile de stres, toate acestea transformă acest job într-unul mai ”altfel”. Însă, și câștigurile pot fi pe măsura muncii.  Un alt job nonconformist poate fi cel de model de videochat pentru fete la Models4models.ro, un loc de muncă interesant, cu numeroase provocări, cu lucruri noi de învățat în fiecare zi, însă cu satisfacții nenumărate, mai ales de ordin financiar.

Trei motive pentru a avea un job mai ”altfel”

  1. În primul rând, un job diferit înseamnă mult mai multă libertate. Poți fi tu însăți, te poți bucura de muncă fără bătai de cap, fără să îți faci alte griji și fără să ai un șef care stă mereu pe lângă tine să te verifice. 
  2. Dacă jobul tău presupune lucrul pe un laptop, te poți bucura de locații diferite, fără să fii constrânsă de ideea ”mersului la birou”. Biroul tău poate fi cafeneaua preferată de lângă casă, curtea bunicilor, banca din parcul plin de verdeață sau oriunde își dorești să lucrezi și te simți creativă. 
  3. Programul flexibil. Dacă te bucuri de libertate și de faptul că faci ceea ce îți place, și programul poate di flexibil, în funcție de cum își dorești tu sau de cum ai nevoie. Să ai un loc de muncă cu un program flexibil este o adevărată binecuvântare, mai ales atunci când ai nevoie să îți rezolvi diverse probleme și dacă ai fi avut un program fix, ar fi trebuit să îți iei o zi liberă pentru a putea face toate acestea. 

Orice job ai alege, este important să îl faci cu plăcere și să încerci să devii, în fiecare zi, cea mai bună versiune a ta.


Sursa foto: Pexels.com