Cele mai inspirate idei de cadouri de botez

Botezul reprezintă un eveniment religios important pentru familie și pentru întreaga comunitate a creștinilor. Momentul marchează debutul unei noi provocări în viața unui cuplu, iar cel mic se spune că îl va întâlni pentru prima dată pe Iisus Hristos și, în același timp, se va lepăda de păcate prin intermediul evenimentului. Cum un astfel de moment merită sărbătorit alături de cei dragi (nași, rude, prieteni), va exista cu siguranță și o petrece sau o reuniune de familie.

În cazul în care te afli pe lista invitaților va trebui să te gândești la un cadou potrivit pentru cel mic. Vrei să cumperi un cadou practic sau unul simbolic? În primul rând trebuie să observi care sunt preferințele părinților, în ce stil este îmbrăcat copilul și ce i-ar lipsi din camera lui. Dacă știi că micuțul face parte dintr-o familie credincioasă, poți cumpăra icoane ortodoxe cu Maica Domnului, Sporul Casei sau Sfânta Familie.

Icoane de vânzare poți găsi pe site-ul icoanedeargint.ro, locul de unde se achiziționează cele mai frumoase icoane din argint pentru un botez. Descoperă pe site icoane cu formă atipică, cu ramă dreptunghiulară și cu ramă stil arcadă. De asemenea, icoanele sunt de dimensiuni mari (peste 20 de centimetri), de dimensiuni medii (între 10 și 20 de centimetri) și de dimensiuni mici (până la 10 centimetri).

Pe lângă icoane, alte cadouri simbolice ar fi un album foto în care pot fi puse imagini cu cel mic și familia în prima lor săptămână sau o ramă din argint cu fotografia micuțului în prima zi de naștere.

Dacă optezi pentru cadouri materiale, la botez se cumpără, de obicei, jucării, hăinuțe, cărucioare, scaune de masă și accesorii. Înainte să alegi unul ai putea să stai de vorbă cu părinții copilului și să descoperi care sunt lucrurile utile pentru un bebeluș sau obiectele de care s-ar folosi părinții. Totodată, este important să nu cumperi un cadou similar cu al altor invitați. În funcție de relația de prietenie pe care o ai cu ceilalți invitați te poți coordona cu ei în ceea ce privește alegerea darului ideal.

Iată câteva idei de cadouri pentru botez: cărucior (sfătuiește-te cu părinții bebelușului pentru a găsi exact ce au nevoie), balansoar sau leagăn, scaun auto pentru copii, set de baie (cu cădiță, jucării de baie și alte accesorii sau produse de îngrijire pentru bebeluși), carusel muzical care trebuie montat deasupra pătuțului, cutie muzicală sau jucării (pentru copii cu vârsta între 0 și 3 ani).

În cazul în care ai un buget mai mare poți opta pentru cadouri de lux, pe care să le dăruiești părinților celui mic. De exemplu, pe site-ul ClassGifts.ro găsești un set argintat pentru cafea, un set de șase pahare din argint de Bohemia sau o casetă de bijuterii cu foiță de aur de 24k lucrată manual.

Fie că vei opta pentru un cadou material sau unul spiritual, important este ca părinții micuțului să fie mulțumiți și să aprecieze gestul pe care l-ai făcut.