Clădire modulară unică, dotată cu cele mai noi sisteme tehnologice la Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Am fost onorați să punem bazele unei clădiri modulare moderne unice în incinta Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, viitoarea gazdă a comandamentului NATO în Europa de est. Clădirea este punctul central de instruire în noi tehnologii de apărare și comunicare pentru noile cadre NATO.

Cu câteva zile în urmă a fost inaugurată o nouă clădire modulară, aflată în cadrul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Cu o arhitectură excepțională și un aer contemporan, adaptată nevoilor acestor zile, spațiul va fi folosit de către vizitatorii, membrii și studenții instituției, inclusiv reprezentanți importanți ai acestui domeniu, pentru a susține evenimente sau prezentări sau diferite activități.

O echipă  care și-a format o mare parte din experiență activând la nivel internațional în diverse proiecte, este cea care formeaza astazi Modular Plus și se remarcă la nivel național prin implementarea unor proiecte inedite în sfera dezvoltării de construcții modulare. Rapiditate, eficiență și profesionalism sunt caracteristicile care descriu motivația aflată în spatele acestor proiecte.

Clădirea modulară va deveni un punctul central de instruire în noi tehnologii de apărare și comunicare pentru noile cadre NATO. O structură modulară complexă și modernă, dotată cu vitraje largi care se închid automat creând un mediu complet black-out. Clădirea dispune de toate utilitățile necesare printre care un grup sanitar propriu și două terase exterioare.

În interior au fost amplasate sisteme de video-proiecție 360 grade acționate cu ajutorul unui display tactil transparent șii o hologramă interactivă controlată prin leap-motion. Aceste sisteme inovative au fost realizate în colaborare cu o altă companie sibiană, INOVI Smart Technologies.

Atunci când vine vorba de potențialul acestor construcții modulare, limitările sunt aproape inexistente. Ele pot fi utilizate și valorificate la baza multor proiecte: spații administrative (birouri, spații de producție, spații de depozitare, etc), soluții pentru educație (școli, gradinite, crese, etc.) spații comerciale, turism, construcții modulare pentru locuit, spații sociale (cantine, centre de zi, spații de recreere).

http://www.modularplus.ro