Cobra RAD 450, un detector de radar care te scapă de amenzi mai repede decât îți imaginezi

Detectoarele  radar precum Cobra RAD 450, sau modelul mai vechi Cobra RAD 250, captează și analizează semnale, identificându-le pe cele emise de radar, urmând că apoi să emită avertizări vizuale și acustice din ce în ce mai intense, în funcție de distanța față de sursă.

Aparatele radar din dotarea Poliției Rutiere emit un semnal care are traiectoria pe o anumită bandă de emisie și pe o anumită frecvență, bandă K în cazul României, acestea funcționând în baza efectului Doppler. Astfel, atunci când un autovehicul în mișcare se află în direcția semnalului, el reflectă unda emisă de către radar, undă care se va întoarce către sursă cu frecvența schimbată, în funcție de viteza de deplasare a autovehiculului.

Tehnologia detectoarelor a evoluat de la componente discrete (rezistente, tranzistori, condensatori) la circuite specializate, miniaturale, asigurând astfel o mai mare acuratețe și promptitudine în detecție.

Recent, detectoarele au fost adaptate noilor tehnologii, au fost prevăzute cu receptoare GPS și module Bluetooth care să reducă sau să elimine alarmele false și care să le aducă în compatibilitate cu smartphone-urile.

Astfel, detectorul de radar portabil Cobra RAD 450 vede noile radare și pistoale laser de la distanță, putând capta semnalele laser, dar și semnalele emise instant de către pistoalele radar care monitorizează viteza de deplasare.

Rolul detectoarelor de radar este de prevenție și nu de încurajare a condusului peste limita legală de viteză. Folosirea detectorului de radar Cobra RAD 450 contribuie la reducerea numărului de amenzi și la prevenirea accidentelor, menținând starea de atenție a șoferului în trafic.

Cobra RAD 450 identifică de la distanță toate dispozitivele de radar din România, acesta funcționând, ca și dispozitivele de detectare, în bandă K.

În plus, având LaserEye, detectorul este capabil să capteze semnalele laser atât din față cât și din spate. Având funcția Instant-On Ready, detectorul poate recepționa semnalale emise instant de către pistoalele radar care monitorizează viteza de deplasare.

Având Premium Anti-Falsing Circuitry,  detectorul reduce automat alertele false cauzate de alte surse decât echipamentele radar, inclusiv a tehnologiilor prezente pe mașini pentru evitarea coliziunilor sau a sistemelor cruise control.

Reduci alarmele false prin reglarea sensibilității de detecție în funcție de viteza de deplasare. Astfel, în oraș, la viteze mici, ai modurile City sau City Max care reduce sensibilitatea în bandă X. Pe autostradă, la viteze mari, ai modul Highway, detectorul devenind activ pe toate benzile de emisie.

Detectorul Cobra RAD 450 este confortabil și nu te obosește la volan, reducând intensitatea avertizarilor sonore, prin funcția AutoMute sau Quiet Drive. Pe display-ul OLED strălucitor vor fi afișate banda în care semnalul a fost detectat, nivelul de intensitate și frecvența acestuia. Detectorul oferă de asemenea  informații acustice despre semnalul detectat prin funcția VoiceAlert, astfel că utilizatorul își păstrează atenția vizuală la condus.