Companiile cresc oferta de locuri de muncă temporare

Ultimul an a adus multe schimbări în piața muncii și chiar raporturi inversate între angajați și angajatori. Companiile încearcă să învețe din experiențele recente și să fie mult mai calculate în plan financiar, alegând să se bazeze tot mai mult pe munca temporară. Un sondaj recent, realizat de compania PeopleReady, specializată în munca temporară pentru blue collar, arată că 40% dintre companii intenționează să treacă la locuri de muncă temporare după pandemie și acestea să fie parte din noua normalitate.

În ultimul an, 52% dintre companii au crescut numărul lucrătorilor temporari din necesitatea de a-și regândi planurile de angajare. Sondajul PeopleReady, realizat atât în rândul managerilor, cât și al angajaților, arată că majoritatea lucrătorilor (65%) iau în considerare munca temporară sau cu jumătate de normă pentru a obține mai multe venituri în contextul economic actual. Numărul oamenilor care ocupă locuri de muncă temporare a crescut cu 66% de la începutul pandemiei.

Este un moment potrivit pentru a-ți găsi un loc de muncă temporar. Echipa BIA Lease,agent de munca temporara, îți spune care sunt avantajele:

Obții venituri mai mari

Chiar dacă salariul este doar pentru câteva luni îți oferă satisfacții mai mari decât o posibilă îndemnizație de șomaj. Sunt și industrii unde angajatorii chiar plusează prin creșterea tarifului orar pentru a atrage lucrători. În plus, te bucuri și de beneficii precum tichete de masă, cazare sau transport asigurat, bonusuri în funcție de performanță.

Câștigi experiență și noi abilități

Dacă tocmai ai terminat studiile sau îți dorești să faci o reconversie profesională, un job temporar îți oferă posibilitatea de a avea o primă experiență de lucru sau de a testa o nouă carieră. Una dintre cele mai frecvente întrebări ale recrutorilor este legată de perioadele în care nu ai lucrat. Și merită să iei în considerare această întrebare când faci alegeri în carieră. Un job pe durată determinată îți va permite să-ți dezvolți noi abilități, să înveți de la profesioniști, câștigând astfel experiență pentru următorul loc de muncă, cât și oportunitatea de a afla dacă îți place domeniul sau compania.

Ai un program flexibil

Munca temporară îți oferă mai mult timp pentru formare profesională și pentru familie. Dacă ești părinte ori student, un job pe o perioadă determinată îți permite să te ocupi și de studii/calificări sau de copii. De asemenea, poți decide ca în perioada dintre contractele pe perioadă determinată să-ți iei vacanță sau să te dedici unor proiecte personale.

Te angajezi mai repede printr-un agent de muncă temporară

Acum îți este mai ușor să obții un job temporar. Echipa BIA Lease, agent de munca temporara, îți oferă tot suportul necesar în angajare. Consultanții BIA Lease se asigură că salariul tău nu este inferior celui pe care îl primește salariatul permanent al angajatorului, care prestează aceeași muncă ori una asemănătoare cu cea a salariatului temporar. Descoperă aici care sunt drepturile salariatului temporar și detalii despre contractul de muncă.