Comunicat de presă „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

Anunț inițial privind proiectul de construcție a unei centrale de “Cogenerare de înaltă eficiență pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Rm. Vâlcea”

Chimcomplex S.A Borzești, cu sediul în str. Industriilor, nr. 3, Onești, jud. Bacău a semnat contractul de finanțare și este în curs de implementare a etapei a doua pentru proiectul “Cogenerare de înaltă eficiență pe gaz, flexibilă, în sectorul încălzirii centralizate Rm. Vâlcea”, cofinanțat, prin Planul Național de Redresare și Reziliență Pilonul I. Tranziție verde – Componenta C6 Energie Măsura de investiții 3 Dezvoltarea de capacităţi de producţie pe gaz, flexibile și de înaltă eficienţă, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) în sectorul încălzirii centralizate, în vederea atingerii unei decarbonizări profunde.

Proiectul vizează realizarea unei centrale de cogenerare de înaltă eficiență care să deservească municipiul Râmnicu Vâlcea începând cu anul 2026. Valoarea totală a proiectului este de 689.393.524,37 lei din care valoarea maximă eligibilă nerambursabilă este de 405.000.000 lei.

Proiectul se implementează de către Chimcomplex S.A Borzești în localitatea Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea, în perioada 27.01.2023 – 31.12.2025.

Obiectivele proiectului sunt:

• Reducerea cu 84.468 tCO2 /an a gazelor cu efect de seră la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea
  • Creșterea capacității instalate în cogenerare de înaltă eficiență cu 108 MW
  • Reducerea consumului anual de energie primară cu 418.105 MWh

prin realizarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MW, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP) pentru alimentarea cu energie termică a locuitorilor din Râmnicu-Vâlcea într-o perioadă de 36 luni de la semnarea contractului de finanțare.

Proiectul propus contribuie pozitiv la atenuarea provocărilor cu care se confruntă România în tranziția de la sursele de energie pe bază de cărbune și lignit, în mod specific, asigurând alimentarea cu energie termică a municipiului Rm. Vâlcea, în condiții de eficiență energetică competitivă la nivel european.

Detalii suplimentare puteţi obține de la:

Nume persoană contact : Narcis Floricioiu

Funcție: Director Adjunct Investiții

Tel: 0250-701200

E-mail: narcis.floricioiu@chimcomplex.com

„Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”