Conduita dentară la vârste înaintate

Odată cu înaintarea în vârstă, igiena orală ar trebui să se transforme într-o prioritate. Chiar dacă am optat deja pentru proteze dentare sau un implant megagen, există o mulțime de patologii care ne pot afecta în continuare dentiția și împiedică o masticație corectă, ceea ce ne determină să luăm măsurile necesare alături de medicul nostru dentist.

Rutina dentară trebuie să rămână constantă

Există o tendință majoritară a persoanelor în etate de a neglija periajul constant al dinților fie din cauza problemelor de mobilitate articulară care, uneori, îngreunează procesul, fie pentru că aceștia prioritizează tratarea altor probleme de sănătate. Dinții pot rezista întreaga viață, iar menținerea unei igiene corecte și o vizită regulată la cabinetul stomatologic este esențială pentru prevenirea afecțiunilor dentare și gingivale.

De ce trebuie să ținem cont?

  • Discuții deschise cu medicul dentist

Conversațiile cu medicul stomatolog nu trebuie să se oprească la subiectul îngrijirii dentare. Este indicat să îi oferim informații despre toate afecțiunile de care suferim, pentru ca acesta să poată acționa la timp și să prevină eventualele probleme pe care le aduc cu sine bolile sistemice cardiovascvulare, diabetul sau cancerul.

  • Sensibilitatea dentară

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, fiecare dintre noi suntem expuși la anumite afecțiuni precum retracția gingivală. Aceasta expune o suprafață mai mare a dinților și determină, ca efect principal, o sensibilitate crescută la alimente fierbinți, reci, dulci, acre. Este recomandat să optăm pentru o pastă de dinți îmbogățită cu fluor care să se adapteze nevoii de protecție crescută.

  • Implantul dentar- o soluție de durată

Pierderea dinților este una dintre problemele cu care se confruntă deseori populația vârstnică tocmai din cauza ignorării unei rutine stomatologice riguroase. Din fericire, medicina oferă soluții moderne pentru pacienții care se confruntă cu acest incovenient, cea mai eficientă dintre acestea fiind implantul dentar.

Implantul MegaGen reprezintă cel mai înalt standard de calitate în acest moment, fiind o procedură minim invazivă, dar cu abilitatea de a reda funcția osului și dintelui pierdut. Materialele performante din care este confecționat creează impresia unui dinte natural, astfel pacientul nu va resimți senzația de discomfort în timpul masticației. Apelând la un implant dentar atunci când este nevoie și respectând o igienă adecvată, veți preveni degradarea restului dentiției și veți reduce astfel șansele de a purta, ulterior, o proteză dentară.

  • Senzația de gură uscată

O mare parte dintre medicamentele pe care vârstnicii sunt nevoiți să și le administreze în fiecare zi produc efecte adverse aparent minore precum senzația de gură uscată. Pe termen lung, aceasta poate duce la distrugerea danturii. Medicul dentist va veni în ajutorul pacientului cu diferite opțiuni pentru restabilirea fluxului salivar.

Echilibrul este cuvântul de bază la orice vârstă, iar o dietă corectă, însoțită de o conduită strictă de igienă și de vizite regulate la medicul stomatolog ne vor asigura atât un zâmbet frumos, cât și o masticație de calitate pe tot parcursul vieții.

 Alverna Dental Studio Cluj reunește un grup de specialiști cu experiență, gata să vină în întâmpinarea nevoilor dumneavoastră cu tratamente sigure și calitative.