Conferinta de lansare a proiectului SCOALA DE ADMINISTRATORI, prima şcoală care abordează tema administrării societăților din România

La data de  16 ianuarie 2019, la Hotelul Sheraton din Bucureşti, în cadrul unui auditoriu foarte mare, a avut loc lansarea proiectului ŞCOALA DE ADMINISTRATORI, derulat în parteneriat între Asociatia Cultură Pentru Umanitate Şi Dezvoltare Socială, Patronatul Tinerilor Întreprinzători Din România, Cliza Law Office și Condec Consulting S.R.L.

Obiectivul general al proiectului constă în organizarea de cursuri, pe parcursul anului 2019, pentru dobândirea de competențe și cunoștințe de bază de către administratorii de societăți din România, dar şi de către asociaţi/acţionari ai acestor entităţi juridice, precum şi de reprezentanţi ai top-managementului acestora.

Participanții in cadrul acestui program vor avea acces la informații complexe, din domeniul dreptului comercial, fiscalității și contabilității, informații care vor fi explicate pe înțelesul tuturor. Acest proiect este prima şcoală care îşi propune să abordeze teme în legătură cu administrarea societăţilor din România.

Conferinţa de lansare a proiectului ŞCOALA DE ADMINISTRATORI a fost moderată de doamna conf. univ. dr. Marta-Claudia CLIZA, avocat în Baroul Bucureşti, în calitate de membru fondator al acestui proiect, care a rostit şi cuvântul de deschidere a Conferinţei.

Tot în cadrul cuvântului de deschidere a Conferinţei de lansare a proiectului ŞCOALA DE ADMINISTRATORI, domnul Florin JIANU, preşedintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, a fost invitat să ţină o alocuţiune cu privire la utilitatea unui astfel de demers.

În prima parte a Conferinţei de lansare a proiectului au fost rostite alocuţiuni din partea reprezentanţilor sectorului public, universitar şi de certificare profesională:

  • Valentina BURDESCU, directorul general al Oficiului Naţional al Registrului Comerţului;
  • Augustin FUEREA, profesor universitar doctor specializat pe dreptul Uniunii Europene ;
  • Daniela BOLOLOI, membru în plenul Consiliului Economic şi Social
  • Robert Aurelian ŞOVA, președintele Consiliului Superior al CECCAR

După o scurtă pauză, în a doua parte a Conferinţei de lansare, membrii fondatori au susţinut în faţa auditoriului prezentări în legătură cu proiectul ŞCOALA DE ADMINISTRATORI:

  • conf. univ. dr. Marta Claudia CLIZA – despre utilitatea acestui proiect în România şi despre problemele administratorilor, asociaţilor/acţionarilor şi top-managementului din România;
  • Mariana BURLACU – despre cum a luat naştere ideea acestui proiect pilot, despre parteneri, obiective şi beneficiile participării la cursurile propuse de organizatorii acestui proiect;
  • asist. univ. dr. Laura SPĂTARU NEGURĂ – despre statisticile Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, temele propuse pentru 2019 şi lectorii principali ai programului.

Au fost rostite alocuţiuni din partea reprezentanților mediului de afaceri, care au subliniat necesitatea acestui proiect şi au felicitat fondatorii pentru idee. Au luat cuvântul:

  • Răsvan Gabriel TOADER, preşedinte al AVANGARD GERMAN GROUP;
  • Ştefan ENEA, administrator al Grupului RAVAGO;
  • Adin IONESCU, director general al NEXT ECO RECYCLING S.A.

Pentru informatii suplimentare sau pentru înscrieri în cadrul programului, vă rugăm să ne contactați la următoarele coordonate:

Mihaela Tutunaru

Mobil: +(40) 729 071 463

Fax: +(40) 37.287.20.61

E-mail: office@scoaladeadministratori.ro

Web site: www.scoaladeadministratori.ro

Cu deosebită considerație,

Partenerii proiectului Şcoala de administratori