Cum aleg profilul corect pentru ferestrele casei?

Ferestrele se numără printre elementele care definesc stilul unui apartament, luminozitatea și nivelul de protecție termică și fonică. Este important să alegi profile corecte pentru ferestrele casei, așa că ţine cont de aceste detalii: 

Tipuri de profile pentru ferestre

Lemn

În mod tradițional, se utilizează profile de lemn pentru ferestre, care au fost modernizate în structuri multistrat, tratate pentru rezistență și mobilitate. În aceste profile se montează pachetul de sticlă izolantă, iar scurgerea apei este asigurată printr-un sistem de picurător din aluminiu.

Aluminiu

Fabricarea de profile pentru ferestre din aluminiul prezintă avantaje precum: componente simple perfect integrate, nivel ridicat de izolare termica, plus adâncimi de bază mici și lățimi reduse față de profilele clasice.

Profile de PVC pentru ferestre 

Cele mai noi materiale pentru profile de ferestre sunt cele din gama PVC, realizate prin tehnologii inovatoare care asigură o greutate ușoară, izolare termică și fonică și compatibilitate la montaj cu diferite tipuri de sticlă termopan.

De ce se recomandă profile PVC pentru ferestre

Vrei ferestre durabile, ușor de întreținut şi convenabile pentru bugetul disponibil? Alege profilul corect pentru fereastra casei, adaptat la nevoile tale și la caracteristicile imobilului. 

Profilele de ferestre din PVC prezintă avantaje multiple în ultilizare:

Au eficiență energetică sporită

Profilele din PVC asigură izolarea termică necesară pentru reducerea consumului de energie, graţie unor caracteristici precum adâncimea mare de construcţie, de la 76 mm în sus, un număr mare de camere în structura profilului, ranforsarea la interior cu armătură de oţel, garnituri pentru o etanşare mai bună şi capacitatea de a acomoda pachete de sticlă cu adâncime mare şi până la 3 rânduri de geam.

Se montează cu ușurință și pot fi încadrate în orice stil

Elementele din PVC pentru ferestre și uși se pot manevra, tăia și suda cu ușurință. Astfel, se realizează sisteme etanșe, fără erori de asamblare sau fisuri inestetice la finisare, dar şi ferestre mari, cu forme atipice, ce pot fi încadrate în orice decor.

Sunt realizate dintr-un material sigur, ieftin și ecologic

PVC-ul, material în întregime reciclabil şi non-toxic, este fabricat respectând standardele de siguranță și sănătate impuse de autorități, cu minime emisii poluante.

Sunt ușor de întreținut

În comparație cu profilele din lemn care trebuie curățate, lustruite și revopsite frecvent, profilele din PVC asigură durabilitatea ferestrelor fără eforturi suplimentare. Este suficientă spălarea lor periodică cu detergent și apă.

Au un raport convenabil calitate-preț

Durata medie de utilizare pentru profilele PVC este de peste 30 de ani, costurile de montaj și de întreținere sunt minime, așa că, achiziționarea lor reprezintă un raport convenabil între calitate și preț.