Cum alegi cea mai bună soluție de livrare pentru produsele tale?

Optimizarea procesului de livrare este deosebit de importantă pentru a putea face față volumului de vânzări. Dacă activezi în e-Commerce, cel mai probabil știi deja că viteza și modul în care gestionezi transmiterea comenzilor către clienți poate determina cu ușurință dacă business-ul tău va avea succes sau nu.

Poate că ai cele mai bune produse, dar dacă oamenii nu se pot bucura de acestea pentru că nu au ajuns la timp sau transportul durează mult, atunci ai eșuat. Serviciile de livrare joacă un rol esențial în ceea ce privește satisfacția clienților, de aceea trebuie să te asiguri că alegi cele mai bune soluții pentru afacerea ta. Iată de ce trebuie să ții cont:

Asigură-te că ai vizibilitate asupra livrărilor și date în timp real

Este bine-cunoscut faptul că orice decizie pe care o iei pentru afacerea ta trebuie să se bazeze pe date și informații colectate eficient și interpretate în mod corect. Astfel, orientează-te către furnizorii de servicii care îți oferă posibilitatea urmăririi coletelor în timp real și te ajută să obții toate detaliile pentru optimizarea comenzilor. O platformă de management al livrărilor reprezintă alegerea potrivită pentru orice companie care își dorește să afle în timp real care este performanța serviciilor de curierat folosite.

Ia în calcul timpul de livrare a comenzilor

Dacă nu poți să livrezi pe cont propriu produsele către clienți și iei în calcul să lucrezi cu o firmă de curierat, trebuie să verifici timpul necesar ca o comandă să ajungă la destinatar. Este de preferat ca, pentru reputația și bunul mers al afacerii tale, cumpărătorii să intre în posesia produselor în ziua curentă ori în ziua următoare. Rapiditatea livrării contribuie semnificativ la decizia clienților de a opta pentru un anumit magazin în cazul achizițiilor online, așa că acordă atenție sporită acestui criteriu.

Ai în vedere opțiunile de livrare oferite

De regulă, clienții apreciază avantajul de a-și alege singuri varianta preferată din mai multe opțiuni de livrare. Ca să te asiguri că vii în întâmpinarea nevoilor și preferințelor acestora, ia în considerare opțiunile de livrare ale companiilor cu care intenționezi să livrezi. Poate fi vorba de livrare standard, locker, punct fix ori livrare în aceeași zi.

Acordă atenție limitelor pentru mărime și greutate

Fiecare companie de transport are regulile sale în ceea ce privește articolele supradimensionate. Mărimea și greutatea produselor poate reprezenta o problemă pentru firmele care nu dispun de echipamentul necesar pentru manipularea și transportul acestora. Totodată, costurile de livrare nu sunt deloc de neglijat în cazul articolelor voluminoase.

Ca să alegi cea mai bună soluție de livrare pentru produsele comercializate este necesar să consulți regulile și condițiile pe care le impun firmele cu care intenționezi să lucrezi. Nu uita că o experiență plăcută pentru destinatar înseamnă un risc scăzut pentru tine de a primi reclamații sau un feedback dezaprobator cu privire la procesul de livrare.