Cum alegi sistemul potrivit de canalizare pentru noua ta casă

Știm că atunci când te muți la casă, prima ta grijă este de a verifica dacă toate sistemele care asigură buna funcționare a locuinței operează corespunzător. Printre acestea se numără și sistemul de canalizare, care are rolul de colecta apele menajere și cele reziduale. 

Știai însă că există mai multe tipuri de astfel de sisteme, mai mult sau mai puțin potrivite în diverse situații? Astăzi ne-am propus să alcătuim un ghid practic, ce include informații utile pentru tine, cu scopul de a te ajuta să alegi sistemul potrivit de canalizare pentru locuința ta. 

Tipuri de sisteme de canalizare 

Pentru a face alegerea potrivită, trebuie să cunoști opțiunile disponibile și avantajele pe care le oferă:

 

 • Sisteme de canalizare conectate la rețeaua publică – Fiecare centru urban trebuie să aibă un sistem de canalizare eficient, pentru a asigura furnizarea reglementată a serviciului public de alimentare cu apă și canalizare a locuințelor. 
 • De regulă, acesta se află sub directa gestiune a administrației publice locale. 
 • Acestea permit alimentarea cu apă, asigurarea serviciilor de canalizare și epurarea apelor uzate pe teritoriul fiecărei localități în parte. 
 • Pentru buna funcționare a sistemelor de canalizare racordate la rețeaua publică, trebuie să existe o infrastructură tehnico-edilitară specifică. 

 

 

 • Sisteme de canalizare prevăzute cu fose septice – Atunci când nu există o rețea de canalizare publică în zona locuinței, poți miza pe eficiența sistemelor de canalizare prevăzute cu fose septice la cel mai bun preț de la Portalia.
 • Acestea sunt pevăzute cu recipiente speciale, ce se îngroapă în sol, cu scopul ca apele menajere ale locuinței să fie deversate în interiorul lor. 
 • Poți alege un sistem de canalizare cu fosă septică realizată din beton, polietilenă sau fibră de sticlă, de la Portalia. 
 • Dimensiunea corectă a acesteia se stabilește în funcție de necesitățile fiecărui spațiu de locuit în parte. 

 

Avantajele sistemului de canalizare propriu

În ultimii ani, din ce în ce mai mulți proprietari au ales să mizeze pe eficiența sistemelor de canalizare proprii, ce au la bază fose septice de cea mai bună calitate, datorită localizării casei lor în spații neracordate la rețeaua publică de canalizare. 

Iată care sunt principalele avantaje ale acestei variante:

 • Sistemele de canalizare cu fose septice de la Portalia sunt ușor de montat, în orice locație.
 • Sunt disponibile la prețuri rezonabile, iar materialele din care sunt confecționate asigură funcționarea lor corectă.
 • Nu necesită operațiuni complexe de întreținere, motiv pentru care costurile de mentenanță sunt reduse.

Prin urmare, dacă locuința ta se află într-o zonă racordată la rețeaua publică de canalizare, alegerea este clară. În schimb, atunci când îți construiești casa într-o zonă fără conexiune cu sistemul public de canalizare, poți miza pe eficiența sistemelor individuale cu fose septice ecologice de la Portalia.