Cum să investeşti în educaţia copilului tău?

Dragostea pentru cel mic și dorința de a-i asigura accesul la educație determină pe orice părinte responsabil să se implice mai mult în dezvoltarea emoțională și intelectuală a copilului. Accesul la educație este o investiție pe termen lung, de aceea tot mai mulți părinți caută să le ofere copiilor șansa de a fi cât mai bine pregătiți, prin implicarea copilului în diferite activități extrașcolare, precum cursuri de pregătire la unele disciplinele școlare sau de perfecționare a unei limbi străine, activități sportive și alte hobby-uri.

Lectura, esențială în viața copiilor

Educația unui copil nu se realizează numai la școală sau în anumite centre educaționale, ci și acasă. În timpul liber, capacitățile cognitive pot fi dezvoltate prin lectură. În acest sens, există o varietate de tipuri de cărți pentru copii la editura Niculescu, și anume de cultură generală, literatură română și limbi străine, activități interactive și jocuri. 

Cunoaște-i pasiunile și ajută-l să le realizeze

Află de la copilul tău care sunt lucrurile pe care ar vrea să le facă în mod deosebit. Așa vei putea să-l implici într-o activitate creativă sau sportivă potrivită personalității lui, astfel încât celui mic să-i facă plăcere să o desfășoare, ba chiar să se bucure descoperind lucruri noi. Evită supraîncărcarea timpului copilului tău dedicat activităților extrașcolare, deoarece se poate ajunge la extenuarea lui și chiar la pierderea motivației de a învăța.

Investește timp și dragoste în relația cu copilul tău

Orice copil are nevoie de afecțiunea părinților, care constituie cea mai bună premisă pentru o dezvoltare emoțională sănătoasă. Totodată, el are nevoie și de atenție și comunicare, pentru ca astfel copilul să simtă că ești prezent în viața sa și-l asculți atunci când simte nevoia.

 Educarea copilului este asemenea unei investiții pe termen lung, însă nu trebuie să aștepți ceva în schimb, să reproșezi eforturile psihice, fizice și financiare pe care le-ai făcut sau să-ți impui voia, ci să-l îndrumi cu multă dragoste. În acest fel, odată cu maturizarea treptată şi dezvoltarea emoțională și intelectuală a copilului, vei primi răsplata investiției pe măsura efortului depus.