Cum găsești numărul de identificare al vehiculului BMW?

Vrei să îţi cunoşti BMW-ul pe afară şi pe dinăuntru? Eşti interesat să deţii un istoric complet al maşinii, o listă a reviziilor, incidentelor, a echipamentelor şi a softului cu care vine dotată?

Atunci ceea ce îţi trebuie este un raport VIN. Este perfect ai nimerit unde trebuie.Îţi recomandăm să accesezi www.carvertical.com/ro/bmw-vin-decoder şi vei avea toate detaliile pe care le doreşti. Nu contează de unde ai achiziţionat maşina, câţi kilometrii are BMW-ul tău sau în ce an este realizat. Vei avea acces la toate informațiile solicitate. Totuşi înainte de a intra în posesia unui raport complet este important să descoperi ce este  numărul VIN şi unde îl găseşti.

De ce trebuie să cunoşti numărul VIN al BMW-ului

Toate vehiculele au un număr de identificare, care îi ajută pe cei interesaţi – proprietari noi sau persoane ce intenționează să achiziţioneze BMW-ul – să descopere  mai multe informaţii cu privire la trecutul maşinii.

Un raport VIN îţi oferă detalii cu privire la:

  • Istoricul verificărilor realizate în service-urile autorizate, detalii valoroase când achiziţionezi un BMW second hand
  • Urmăreşti parcursul maşinii de la producţie până la livrare
  • Te ajută să găseşti piesele de schimb necesare. Uneori descoperirea părților defecte poate fi o adevărată provocare, chiar dacă maşina pe care o ai face parte dintr-o anumită clasă, nu înseamnă că are componente compatibile celelalte. În acest context numărul VIN poate fi soluția salvatoare de descoperire a pieselor.

Unde se găseşte numărul VIN al BMW-ului

Numărul VIN este inscripţionat pe autoturism. Cele mai frecvente poziţii sunt: rama interioară, în vecinătatea uşii în partea şoferului, stâlpul uşii din stânga din faţă, mai poate fi amplasat pe bord, în partea pasagerului, în apropierea parbrizului. Ca să identifici mai rapid numărul vin trebuie să ştii că este o serie formată din 17 caractere, numere şi litere.

Dacă nu găseşti numărul în interiorul maşinii, sau dacă sunt caractere sunt neclare ori şterse, poţi găsi numărul VIN al BMW-ului pe talonul de înregistrare sau pe asigurare. Poţi verifica seria şi online şi o poţi confrunta cu cea inscripționată pe talon.

Seria vin poate fi identificată la motor, fiind ștanțată pe oală amortizorului, în partea dreaptă. Numărul ștanțat aici este vizibil din compartimentul motorului.  Numărul de identificare VIN mai este poziţionat pe o plăcută nituită pe oală amortizorului, de această dată în partea stângă. Aici sunt imprimate şi alte detalii despre maşină.

 

Să nu existe niciun dubiu, trebuie să ştii că seriile VIN nu au incluse niciodată caracterele: I/i, O/o și Q/q astfel nu pot fi confundate cu numerele 0 şi 1.

Este sigur să furnizezi codul VIN persoanelor străine?

Numărul de identificare VIN este o amplasat în locuri vizibile, deci este o informaţie publică. Nu se întâmplă niciun dezastru dacă acesta intră în posesia altor persoane.

Ce informații descoperi solicitând un raport VIN?

Ai găsit numărul VIN, accesezi bestvindecoder.com pentru a intra în posesia unui raport complet. Ce vei descoperi? Totul despre BMW-ul tău, de la detaliile legate de configurația maşinii şi detaliile legate de garanţia vopselei, la cele ce ţin de siguranţă  – număr de airbaguri, caracteristici pentru sisteme de frânare, revizii, incidente rutiere dar şi aspecte legate de dimensiunile jenaţilor şi a cauciucurilor sau a sistemului audio original.

Raportul pe care îl primeşti te ajută să afli dacă culoarea maşinii a fost înlocuită, dacă s-au făcut modificări sistemul audio sau la cel de climatizare.