Cum instalezi manual un certificat SSL in serviciul de web hosting?

Google marcheaza site-urile fara certificat SSL ca fiind nesigure pentru utilizatori. Daca nu indeplinesti aceasta cerinta, reputatia ta pe piata online poate fi afectata avand in vedere ca majoritatea oamenilor nu vor avea incredere sa cumpere de la tine. Pe de alta parte, lacatul verde insotit de protocolul https:// te ajuta sa mentii o imagine profesionala si sa castigi din start mai multa autoritate.

De asemenea, acest beneficiu din cadrul pachetului de web hosting reprezinta un avantaj din punct de vedere SEO. Instalarea unui certificat este foarte simpla si poate fi efectuata de oricine in mai putin de 10 minute. Iata ce trebuie sa stii despre proces!

Ce este un Certificat SSL?

Termenul SSL vine de la prescurtarea „Secure Sockets Layer” si reprezinta un protocol in materie de securitate, dezvoltat de Netscape in anul 1994. Aceasta tehnologie cripteaza datele transmise pe internet si are rolul de a asigura un schimb de informatii sigur pentru vizitatori.

Din acelasi motiv, certificatul SSL este utilizat pentru tranzactii bancare, informatii despre carduri, parole si alte date cu caracter personal. Acestea nu pot fi accesate de catre persoane neautorizate si nu pot fi nici sparte ulterior de catre hackeri.

Cat costa un certificat SSL?

Un certificat SSL poate fi atat platit, cat si oferit in mod gratuit de catre compania de web hosting. Te intrebi care sunt diferentele intre aceste optiuni? Certificatele premium vin la pachet cu o garantie financiara, care este valabila in cazul evenimentelor neprevazute. Astfel, acestea acopera daunele provocate de tranzactiile care nu se desfasoara in mod corespunzator. Firmele care le creeaza utilizeaza ultimele tehnologii in domeniu pentru a fi sigure de eficienta acestora. Drept urmare, garantia lor poate ajunge in unele cazuri pana la 250,000$.

Vrei sa incepi cu un certificat SSL gratuit? Compania Let’s Encrypt ofera aceasta posibilitate pentru toti proprietarii de website-uri, fiind posibil sa creezi unul direct din pagina lor. Acesta este mai tarziu livrat pe email, avand termenul de valabilitate de 3 luni de zile.

Cum instalezi un certificat din cPanel?

Pentru inceput, acceseaza functia SSL/TLS. Imediat dupa aceea, intra in „Certificate Signing Requests (CSR) – Generate, view, or delete SSL certificate signing requests”. Aici trebuie sa formulezi o cerere si sa astepti validarea acesteia. Intre timp, completeaza campurile despre domeniu, oras, judet, tara si companie. Apasa butonul de jos si genereaza un Certificate Signing Request. Cauta apoi codul CSR pentru a incepe procesul de emitere al certificatului. Dupa ce il primesti pe email, autentifica-te iar in sectiunea Generate, view, upload, or delete SSL certificates, pentru a-l putea incarca. Poti face asta prin intermediul functiei de upload sau prin copy-paste.

In zona „Install a SSL Website” ai optiunea „Browse Certificates” sau pe cea de a selecta domeniul. Da click pe Autofill by Domain si datele vor fi completate automat. Asigura-te ca acestea sunt corecte, apasa butonul de instalare si certificatul trebuie sa devina activ in maximum cateva minute. Daca nu te-ai ocupat de redirectul de protocol, trebuie sa-l setezi si pe acesta. Alege un pachet de web hosting de la un furnizor stabil pe piata si te poti bucura de un certificat SSL inclus in orice plan de gazduire!