Cum iti negociezi salariul: 5 sfaturi utile

Un sondaj realizat de calculator salariu net a relevat ca doar 37% dintre angajati isi negociaza intotdeauna salariile, in timp ce 18% nu o fac niciodata. Ba mai mult, 44% dintre respondenti sustin ca nu au adus niciodata subiectul unei cresteri salariale.

Motivul principal este: frica.

Negocierea salariala poate fi infricosatoare. Dar ceea ce este si mai infricosator este sa nu o faceti deloc.

Chiar daca va aflati la primul loc de munca sau al cincilea, este timpul sa invatati cum sa negociati. Suntem aici pentru a va ajuta, printr-o prezentare a celor mai importante sfaturi pentru a va obtine un salariu mai mare.

5 sfaturi utile inainte de a-ti negocia salariul

Vorbeste cu recrutorii

Un alt mod de a face unele cercetari. Obtine raspunsurile de la recrutori. Ei stiu cat valoreaza munca angajatilor cu experienta in functie de expertiza fiecaruia, asa ca folositi-o in avantajul dvs.! Data viitoare cand va va contacta, participati la o conversatie despre responsabilitatile jobului. Este posibil sa nu obtineti o suma specifica, dar chiar si un interval este util.

Organizeaza-ti gandurile

Pentru a va organiza toate gandurile intr-un singur loc, consultati resursele gratuite de pe internet. Veti gasi multe tehnici care ajuta sa va pregatiti inainte de a face pasul urmator: negocierea.

Fii dispus sa schimbi locul actual de munca

Cand luati in considerare salariul dorit, ar trebui sa va prezentati o oferta finala scazuta, suma neta de bani minima pentru a fi multumit. Aceasta ar putea fi bazata pe nevoia financiara, valoarea de piata sau pur si simplu ceea ce aveti nevoie pentru a va simti bine cu privire la salariul pe care il aduceti acasa. In caz contrar fiti dispus sa va schimbati locul actual de munca. Pentru a face acest pas descarcati modelul de cerere demisie pentru a o completa.

Planificati momentul potrivit

Momentul potrivit reprezinta totul. Majoritatea oamenilor asteapta pana la sezonul de revizuire a performantei pentru a solicita o ajustare a salariului, dar pana la acel moment, seful dvs. a decis deja daca sunteti pregatit pentru o marire de salariu sau nu. In schimb, incepeti sa purtati aceasta conversatie din timp pentru a obtine o crestere salariala in urmatoarele trei-patru luni. Este utila iar perioada de timp ajuta la pregatirea bugetului.

Exersati negocierea salariului

Scrieti ce doriti sa spuneti si exersati intr-o oglinda, in videoclip sau cu un prieten, pana cand sunteti foarte confortabil sa aveti conversatia.