Cum pot asigura companiile uniforme curate de lucru pentru toți angajații?

Pentru că uniformele de lucru reprezintă cartea de vizită a angajaților și a unei companii ca întreg, acestea trebuie să arate impecabil, indiferent de domeniul de activitate. Află cum pot asigura companiile uniforme de lucru curate pentru fiecare angajat în parte, din articolul de mai jos!

Angajații pot fi rugați să curețe uniformele de lucru la domiciliu

Curățarea uniformelor de lucru la domiciliul angajaților poate fi o sarcină pe care un manager o poate transmite acestora. Totuși, această sarcină nu reprezintă o soluție ideală pe termen lung, deoarece uniformele necesită tehnici specifice de spălare, iar în cazul nerespectării acestora, hainele se pot degrada. Există articole vestimentare care se spală folosind detergenți speciali și anumite cicluri de spălare, așa cum sunt hainele rezistente la foc sau îmbrăcămintea chimică. Chiar dacă angajații înțeleg cum se poate spala o uniforma de lucru, compania nu va putea controla modul în care ei au grijă de uniformele lor. Totodată, prin spălarea uniformelor de lucru la domiciliul angajaților, există riscul contaminării cu anumite soluții, atunci când aceștia își aduc hainele înapoi la locul de muncă. Acest lucru nu este de dorit, în special în cazul angajaților care activează în industria chimică, alimentară, manufacturieră sau farmaceutică. Deși compania poate scuti niște bani, angajații pot fi puși în pericol, iar produsele create de aceștia pot fi contaminate. 

Curățarea uniformelor în interiorul companiei

Furnizarea unor servicii de curățare a uniformelor de lucru în interiorul companiei reprezintă o altă soluție pe care companiile o pot avea în vedere. Aceasta poate aduce beneficii angajaților, deoarece nu vor fi supuși riscului de a aduce uniforme contaminate la job, însă este o opțiune costisitoare pentru angajator. Dacă o companie alege să curețe uniformele de lucru ale angajaților în propriul sediu, va trebui să țină cont de costurile deținerii unor utilaje grele și de spațiul pe care acestea îl vor ocupa. În plus, va fi nevoie de angajați noi, care să spele uniformele de lucru în mod constant și care să întrețină toate ustensilele de curățare, pentru a preveni uzarea lor.

Companiile pot apela la serviciile unor profesioniști

O soluție foarte avantajoasă pentru companii este dată de contractarea unor profesioniști, care se pot ocupa de curățarea și spălarea uniformelor de lucru pentru angajați. Poți apela la companii precum lindstromgroup.com/ro/, care se ocupă de spălarea, întreținerea și depozitarea uniformelor de lucru ale angajaților. Prin intermediul acestor servicii profesionale, companiile pot avea uniformele livrate săptămânal, direct în dulapurile angajaților sau în locurile specificate de compania care îi solicită. 

 

Cu ajutorul acestor servicii, companiile pot scăpa de povara responsabilității spălării uniformelor de lucru, rapid și simplu.