Cum pot trece persoanele varstnice peste o perioada caniculara?

Un camin de batrani privat din Bucuresti este alegerea excelenta pentru perioada caniculara.

Canicula poate fi un real inamic pentru fiecare dintre noi daca nu tinem cont de cateva reguli simple de protectie si hidratare. Fiind mult mai expuse decat noi ceilalti, persoanele varstnice trebuie sa aiba parte de o ingrijire specializata si de cele mai bune conditii in aceasta perioada din an. Pentru ca traim intr-o lume agitata si suntem dependenti de activitate, nu suntem cele mai potrivite persoane care sa le ofere seniorilor ingrijirea si atentia de care au nevoie.

O persoana varstnica nu trebuie sa se bucure de atentia unor persoane doar in putinul nostru timp liber, ci acestia trebuie sa faca parte dintr-o comunitate alaturi de care iau parte la activitati de recreere si pot comunica sau juca diferite jocuri interactive. Chiar daca a fost considerata in trecut o varianta prin care ne indepartam de persoanele varstnice drage din viata noastra, alegerea unui camin batrani Bucuresti este una dintre cele mai bune decizii pe care le putem face pentru aceasta categorie de varsta.

Parintii sau bunicii nostri care se confrunta cu afectiuni cronice sau boli precum diabetul trebuie sa evite iesirile in intervalul orar 11-16 si sa consume suficient de multe lichide de-a lungul zilei. In perioada calda din an tindem sa devenim mai lenesi, sa renuntam la activitatile fizice si sa renuntam la multe lucruri care ne pot face fericiti. Acest lucru poate fi observat cel mai evident in cazul persoanelor varstnice.

Seniorii care sufera de afectiuni cronice trebuie sa evite orice activitate sau deplasare in mijlocul zilei, atunci cand temperaturile sunt extrem de ridicate. Este evident ca nu toti batranii se pot bucura de cele mai bune conditii in propria locuinta sau de ingrijire specializata in orice moment din zi si din noapte, iar o decizie eficienta pentru viitorul acestora este reprezentata de cazarea intr-un camin batrani Bucuresti.

Sfaturi pentru varstnici – Cum pot trece mai usor peste perioada torida din an?

Putem culege informatii valoroase pentru aceasta perioada din an din mai multe surse: medici, mediul online, televiziune, retele de socializare, etc. Multe dintre aceste sfaturi sunt utile fiecarei categorii de varsta, dar persoanele de peste 65 de ani trebuie sa fie mult mai atente cu ingrijirea lor in aceasta perioada.

  • Hidratare optima

Este important ca varstnicii sa consume suficient de multe lichide, dar si alimente bogate in vitamine si minerale. Prin transpiratie, metoda prin care corpul isi regleaza temperatura, pierdem o cantitate mare de apa si minerale care trebuie sa fie recuperate prin hidratare si alimentatie.

  • Temperatura potrivita in incapere

Intr-un camin batrani Bucuresti fiecare beneficiar se va bucura de o temperatura potrivita in orice sezon. Chiar daca afara temperatura este cu mult peste 30 de grade, in interiorul caminului temperatura va fi una racoroasa si placuta. Mai mult, fiecare camera de la Altra Casa Felice dispune de un aparat de aer conditionat.

  • Activitati recreative

Activitatile au un rol extrem de important in viata seniorilor, acestia trebuie sa fie in permanenta implicati in jocuri interactive, in discutii interesante, dar si sa execute miscari fizice prin care sa-si puna musculatura si inima in functiune.